Ο εορτασμός της 14ης Μαΐου

Πλειοψήφησε στις εκλογές ο Ιωάννης Τζαμπάζης, σύντομα οι αρχαιρεσίες
Σε νέα στέγη και με νέο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιεί τις δραστηριότητές του από δω και στο εξής, ο σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων», ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της Κομοτηνής. Στο δεύτερο όροφο του 13ου δημοτικού σχολείου στο κέντρο της πόλης στεγάζεται από το πρωί της περασμένης Κυριακής ο σύλλογος, οπότε και τελέστηκαν τα εγκαίνια. Η στέγη έχει μια ιστορία που ξεκινάει από το δήμαρχο Τάσο Βαβατσικλή. Αυτός είχε παραχωρήσει άτυπα το συγκεκριμένο χώρο για τις πρόβες του χορευτικού τμήματος.

Η δυνατότητα ο χώρος να οργανωθεί δόθηκε όταν στη διοίκηση του Δήμου βρέθηκε ο Δημήτρης Κοτσάκης. Η επίσημη όμως παραχώρηση γραφείου στο δεύτερο όροφο του 13ου δημοτικού σχολείου έγινε από το σημερινό δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, οπότε το γραφείο επιπλώθηκε και εκεί συγκεντρώθηκαν τα αρχεία του συλλόγου. Φυσικά η αρμόδια σχολική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής με τους κ. Γκαράνη και κ. Ταπατζά, μαζί με την διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 13ου δημοτικού σχολείου της πόλης, συναίνεσαν στην παραχώρηση.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ
Παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, αντιδημάρχων και πολλών μελών του συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της στέγης, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Βαρζόπουλο να κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του συλλόγου. Ο σύλλογος είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της πόλης μας, καθώς οι Ηπειρώτες ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην Κομοτηνή από την απελευθέρωση της ακόμη. Εκείνο τον καιρό οι προ-παππούδες μας ασκούσαν εμπόριο και έλεγχαν όλη την διαδρομή από την Ήπειρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Αυτός ο σύλλογος αρχικά ήταν ηπειρωτική αδελφότητα, είχε μεγαλύτερη συνοχή, ήταν πιο σφιχτός. Βέβαια όσο περνάνε τα χρόνια και όσο ανοίγονται οι κοινωνίες είναι φυσικό ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε κλειστοί στις ηπειρώτικες αρχές και παραδόσεις εκείνου του καιρού. Γι’ αυτό πριν από πολλά χρόνια έγινε τροποποίηση του καταστατικού και πλέον μπορούν και εγγράφονται όχι μόνο γεννηθέντες στην Ήπειρο αλλά και καταγόμενοι από την Ήπειρο και αυτοί που αγαπάνε την Ήπειρο χωρίς να έχουν οικογενειακή σχέση, αυτοί που αγαπάνε την ηπειρώτικη παράδοση, αγαπάνε την Ήπειρο και θέλουν να είναι μέλη του συλλόγου μας».

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Βαρτζόπουλος χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ δέχτηκε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του Ιωάννη Κατσάνου, γενικού γραμματέα του συλλόγου Ηπειρωτών, γιατί για επτά περίπου χρόνια είχε παραχωρήσει το γραφείο του, αφιλοκερδώς, για τις ανάγκες του συλλόγου. Ειδικότερα αναφερόμενος στην απόκτηση της νέας στέγης ο κ. Κατσάνος είπε, «Κάθε Ηπειρώτισσα και Ηπειρώτης που κατοικεί στο νομό Ροδόπης, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, διότι μετά από αρκετά χρόνια ο σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, απέκτησε την δική του στέγη. Στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου συνέβαλαν οι τρεις τελευταίοι διατελέσαντες δήμαρχοι της πόλης, κ.κ. Βαβατσιλής, Κοτσάκης και Πετρίδης, καθένας με τον τρόπο του».
ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τα εγκαίνια ακολούθησαν οι εκλογές, όπου πλειοψήφησε ο Ιωάννης Τζαμπάζης, ενώ σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα. Αναλυτικά: εξελέγησαν για το διοικητικό συμβούλιο: Ιωάννης Τζαμπάζης 1ος, Μαρία Παπαγεωργίου 2η, Γεώργιος Χαρίσης – Ντούρος 3ος, Ιωάννης Κατσάνης 4ος, Γεώργιος Βάσος 5ος, Αργύριος Μπίστας 6ος, Μαργαρίτα Σπυροπούλου 7η. Για ελεγκτική επιτροπή: Ιωάννης Γεωργίου, Γεώργιος Ζήκος, Διονύσιος Μπίκας. Για το πειθαρχικό συμβούλιο: Παύλος Διγώνης, Χρύσα Κολώκα, Λάμπρος Κιτσαντάς.
Δήμητρα Συμεωνίδου
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News