«Ξεκόλλησε» η αντικατάσταση του τάπητα στο Πανθρακικό, θέλει… υπομονή | xronos.gr
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

«Ξεκόλλησε» η αντικατάσταση του τάπητα στο Πανθρακικό, θέλει… υπομονή

26/01/23 - 8:00
«Ξεκόλλησε»  η αντικατάσταση του τάπητα στο Πανθρακικό,  θέλει… υπομονή

Υπήρξε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση και τώρα με τον καιρό

Ο «Χ» πριν μήνες είχε αναδείξει το πρόβλημα που είχε προκύψει με την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του στίβου του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αθλούμενων (σ.σ. είχε να ανανεωθεί περίπου 30 χρόνια) που ιδιαιτέρως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες γεμίζουν το στάδιο για την σωματική τους άσκηση.

Το έργο προϋπολογισμού 780.000€ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το προκήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά και άλλες παρεμβάσεις στον στίβο, πέραν της αντικατάστασης του τάπητα. Δυστυχώς έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε επισκεφτεί το Πανθρακικό Στάδιο και είχε ανακοινώσει παρουσία φορέων το έργο. Παρόλα αυτά ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021, ακόμα οι Κομοτηναίοι και οι φοιτητές δεν έχουν δει το έργο να ολοκληρώνεται.

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, θα γίνει το καλοκαίρι η αντικατάσταση;
Όπως είχε αναδείξει ο «Χ» το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στην χρηματοδότηση που είχε «παγώσει». Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πανθρακικού Σταδίου Γιάννης Μιχελής ενημέρωσε ότι «υπήρχε ένα πρόβλημα στην χρηματοδότηση. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούσε να “απελευθερώσει” τα κονδύλια που είχαν ήδη εγκριθεί για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Στο σήμερα φαίνεται ότι τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, όμως ακόμα οι πολίτες πρέπει να κάνουν…υπομονή για να δουν το έργο να ολοκληρώνεται, καθώς οι εργασίες αυτήν την χρονική περίοδο δεν μπορούν να ολοκληρωθούν.

Ο κος Μιχελής εξήγησε ότι «αυτά όλα έχουν ξεπεραστεί και το μόνο πράγμα που “κολλάει” τον εργολάβο είναι ο καιρός, καθώς δεν μπορεί να ρίξει την δεύτερη στρώση λόγω κρύου. Ευελπιστούμε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου να μπορέσει ο εργολάβος να βάλει την δεύτερη στρώση του ασφαλτικού. Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την εταιρεία που θα κάνει τον ελαστικό τάπητα και στη συνέχεια έπεται ο εξοπλισμός που θα σταλεί εντελώς καινούργιος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Εκτίμησε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023 ο καινούργια τάπητας θα έχει τοποθετηθεί. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι ότι –εάν όλα κυλήσουν ομαλά- ο στίβος του Σταδίου θα συμπληρώσει δύο χρόνια κλειστός.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr