Μπροστάρης στις τέχνες και το 2023 ο Σύλλογος «Αθηνίων» | xronos.gr
ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Μπροστάρης στις τέχνες και το 2023 ο Σύλλογος «Αθηνίων»

24/01/23 - 8:00
Ο Α. Ασσαριωτάκης μαζί με την Σ. Σβετλάνα και την Δ. Τσιλιγγίρη

Τιμήθηκε για την προσφορά του ο Θεμιστοκλής Σταθόπουλος

Σε μία εκδήλωση γεμάτη τέχνη ο σύλλογος καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, έκοψε την βασιλόπιτά του τιμώντας τον Θεμιστοκλή Σταθόπουλο, διακεκριμένο καλλιτέχνη και μέλος του συλλόγου, για την προσφορά του. Η βραδιά πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το φαγητό τους.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων. «Καλλιεργείται το ήθος των ανθρώπων και προάγεται την πολιτισμική πλευρά της πόλης, δίνοντας διέξοδο στους ανθρώπους το χάρισμα που έχουν να το εκφράσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ανέφερε πως είναι πάντα χαρούμενος να βρίσκεται με ανθρώπους της τέχνης κι ευχήθηκε σε όλους υγεία και πίστη για καλύτερες μέρες. «Στο πρόσωπό σας βλέπω ανθρώπους, οι οποίοι με εργατικότητα μυούν συμπολίτες μας στην τέχνη και θα ήθελα να σας συγχαρώ», δήλωσε.


Αυξάνονται οι δράσεις αλλά και οι ανάγκες του συλλόγου
Ο πρόεδρος του συλλόγου Άρης Ασσαριωτάκης ανέφερε πως στόχος της βραδιάς είναι τα μέλη το συλλόγου να επικοινωνήσουν, να «δυναμώσουν», ώστε να πετύχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους τους. Η δράση του συλλόγου έχει διευρυνθεί σε σχέση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Σήμερα αριθμεί περίπου 200 μέλη, με τις υλικοτεχνικές ανάγκες να αποτελούν πάντοτε ένα μεγάλο ζήτημα, όπως πληροφόρησε ο κος Ασσαριωτάκης.

Ο σύλλογος ετοιμάζει μία μεγάλη δράση, ώστε οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να γνωρίσουν την τέχνη μέσα από τα εικαστικά. Οι λεπτομέρειες των δράσεων θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου. «Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε τα παιδιά να επιλέγουν την τέχνη ως τρόπο ψυχαγωγίας τους» είπε.

Όμορφη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Θεμιστοκλή Σταθόπουλου για την μέχρι τώρα προσφορά του τόσο στο σύλλογο, όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα της Ροδόπης. Όπως, ανέφερε ο πρόεδρος, ο κος Σταθόπουλος δώρισε ειδικά εργαλεία από το εργαστήριό του στον σύλλογο και αυτός με τη σειρά του, τον βράβευσε με μία τιμητική πλακέτα. Από την πλευρά του ο Θ. Σταθόπουλος ευχαρίστησε την διοίκηση του συλλόγου και δήλωσε αστειευόμενος πως παίρνοντας την πλακέτα δεν σημαίνει ότι θα πάει στους «απόμαχους» αλλά θα συνεχίσει το έργο του.

Η τυχερή της βραδιάς ήταν η Σούλτα Σβετλάνα, η οποία έτυχε το φλουρί. Στην τυχερή δόθηκε ένα κεραμικό χειροποίητο ρολόι τοίχου από την Δώρα Τσιλιγγίρη, υπεύθυνη του τμήματος κεραμικής τέχνης.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr