05/07/2012 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

05/07/2012

06/07/12 - 0:00

Μοιραστείτε το

Έχουμε χάσει γενικώς την έννοια του μέτρου και της λογικής σε αυτή την χώρα και ακούμε από τους πολιτικούς μας ταγούς τα πιο απίθανα πράγματα,  που κυριολεκτικά έπρεπε να μας βγάζουν  έξω από τα ρούχα μας, αλλά δεν αντιδρά κανείς.

-Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ μόλις συναντήθηκε προχθές με τον δικό μας Κάρολο Παπούλια, περιχαρής του ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες τελικά πρόσφεραν στην  Βουλγαρία 100.000 θέσεις εργασίας. 

-Και αντί να τον ρωτήσει ο Πρόεδρος μας εσείς τι μας δίνετε  ανταποδοτικά, αφού πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις τις χρηματοδοτήσαμε και από πάνω για να φύγουν από την χώρα μας, ακούστηκαν οι γνωστές και τετριμμένες απόψεις περί ελληνοβουλγαρικής φιλίας, κοινού πολιτισμού και άριστων διπλωματικών σχέσεων.

-Το ίδιο σκηνικό συναντάμε και στα Σκόπια, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις πρόσφεραν 25.000 θέσεις εργασίας. Και βέβαια οι Αλβανοί επιχειρηματίες που γύρισαν να επενδύσουν στην χώρα τους με την κρίση, έφεραν κεφάλαια δικά μας που συσσώρευσαν χρόνια, που ανέρχονται στο 1|3 από τα χρωστούμενα μας.

-Αν λάβουμε υπόψιν και τις αθρόες εισαγωγές που δημιουργούν θέσεις εργασίας σε άλλες χώρες λόγω της ξενομανίας του Έλληνα, τότε δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε πως εξαφανίστηκε ο πλούτος αυτής της χώρας, πως έγιναν τα κουφάρια των ΒΙΠΕ και έφθασαν οι μισοί Έλληνες να ζουν στην εξαθλίωση και στο περιθώριο.

-Ενώ την ίδια ώρα οι γειτονικοί μας λαοί των Βαλκανίων να ζουν το μικρό θαύμα της ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

 Και όμως υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που σκέφτονται για το καλό του τόπου, έχουν πατριωτική στάση ακόμα και αν είναι να κερδίσουν λιγότερα και δεν προτίμησαν τα εύκολα εις βάρος της χώρας τους και των εργαζομένων.

-Και αυτοί βέβαια  θυμώνουν και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος τους και η κυβέρνηση δεν τους προστατεύουν δίνοντας κίνητρα και ανταποδοτικά οφέλη για να παλέψουν τον ανταγωνισμό των γειτόνων. 

-Γιατί Πρόεδρε μας στην Θράκη εμείς την μετανάστευση των 100.000 θέσεων εργασίας στην Βουλγαρία την γευθήκαμε για τα καλά στο πετσί μας. Προχθές αναφέραμε από την στήλη ότι αισίως οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία μετά την κρίση έφθασαν στις 3.800, όπως δήλωσε  επίσημα η στατιστική τους υπηρεσία.

-Και οι επιχειρηματίες και οι απολυμένοι στην Θράκη Πρόεδρε μας, που πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε στον αθέμιτο αυτό ανταγωνισμό από τους γείτονες μας, αλήθεια τι πρέπει να κάνουμε; Να σας χειροκροτήσουμε; Τον ρόλο βέβαια αυτό τον ανέλαβαν οι γείτονες που χαίρονται ιδιαίτερα.

-Αλλά και πως θα προστατευθούμε αλήθεια και από τους επενδυτές των ΕΟΖ που θα απολαμβάνουν σε λίγο έναν φορολογικό παράδεισο στην περιοχή μας, ενώ  οι «ιθαγενείς» θα βράζουν στο ζουμί τους με λουκέτα και απολύσεις;

-Οι Θρακιώτες  απαιτούν από την εξουσία αυτού του τόπου να βρει λύσεις, για να μπορέσουμε να μείνουμε στον τόπο μας. 

 Μπορεί να μην έβγαλε καμία ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γκρίζου Λύκου Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως όφειλε βέβαια να το κάνει επίσημα για να νιώσουμε και εμείς στην Θράκη ότι δεν μας εγκατέλειψαν ούτε μας έχουν ξεχάσει, αλλά κόβοντας βόλτες στο υπουργείο του όπως το συνηθίζει ανακάλυψε ένα πεταμένο έργο τέχνης.

-Τον ιστορικό πίνακα του ζωγράφου Χατζή «Η Ναυμαχία της Έλλης» που βρίσκονταν πριν από 13 χρόνια στο γραφείο του τότε υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Όμως το 1999 επειδή ο Τούρκος ομόλογός του Ισμαήλ Τζέμ τον επισκέπτονταν τακτικά και αυτός ο πίνακας του κάθονταν στο στομάχι, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή να τον κρύψουν για να μη δυσαρεστούνται οι φίλοι και γείτονες Τούρκοι.

-Η διπλωματία του ζεϊμπέκικου και του χαμόγελου σε θέματα ελάσσονος σημασίας που επέλεξε δεν ήθελε παρεκτροπές. Γιατί ο εν λόγω πίνακας απεικόνιζε για την χώρα μας την νικηφόρα ελληνοτουρκική ναυμαχία του 1912. 

-Την περασμένη όμως εβδομάδα που τον ανακάλυψε ο υπουργός έδωσε εντολή να τοποθετήσουν πάλι τον ιστορικό αυτό πίνακα στο γραφείο του. Και άρχισαν αμέσως τα τούρκικα παζάρια για να μας αποδείξουν ότι η τούρκικη διπλωματία είναι πολύ πιο υγιής και αντιδρά άμεσα, όταν εμείς εθελοτυφλούμε στον κάθε προπαγανδιστή του τουρκισμού στην περιοχή μας.

 Αμέσως η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ανέλαβε εργολαβικά να εκφράσει την ανησυχία για αυτή την πρωτοβουλία, καταγγέλλοντας και καυτηριάζοντας το γεγονός. Έθεσε μάλιστα και το ερώτημα τι θα κάνει άραγε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αν  θα βρίσκεται εκεί ο πίνακας τον Σεπτέμβρη που θα τον επισκεφθεί ο ΥΠΕΞ ομόλογος του Αχμέτ Νταβούτογλου; 

-Τι να πούμε κι εμείς που σχεδόν δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που δεν έχουν φωτογραφηθεί με έναν τεράστιο Κεμάλ για φόντο στα συχνά τους ταξίδια στην Τουρκία; Να μη μιλήσουμε βέβαια για όσους φωτογραφήθηκαν και με την σημαία της ανεξάρτητης Δυτ. Θράκης. 

-Και βέβαια δεν σταματούν οι διαμαρτυρίες εκεί, αλλά οι γείτονες τα έβαλαν πάλι και με τον πρώην υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη ώστε να επανέλθει πάλι στα σχολεία το βιβλίο της κ. Ρεπούση και ο «συνωστισμός» στις αποβάθρες της Σμύρνης.

-Επικαλούμενοι μάλιστα συμφωνίες που είχαν γίνει τότε μεταξύ Ισμαήλ Τζέμ και Γιώργου Παπανδρέου για αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών, προέβησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας. 

-Θα τον ψάχνουν πολύ τον Γιώργο οι γείτονες αλλά δεν θα τον βρουν. Τέτοια αστέρια στην πολιτική βγαίνουν κάθε εκατό χρόνια. 

-Προς το παρόν τον χαίρονται οι σοσιαλιστές απανταχού της γης ως πρόεδρο, αφού διατηρεί ακόμα τα καθήκοντα του μετά από τόσες πετυχημένες θητείες ως υπουργός και πρωθυπουργός στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr