14η Μαΐου: Η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε την απελευθέρωση της Θράκης

Συνεχίζουν να βράζουν στο ζουμί τους και σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας οι δήμοι, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για θέματα δήμων, γνωστός σε όλους Γερμανός Γιοαχίμ Χάνς Φούχτελ, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ότι από την θεωρία πλέον και τις συναντήσεις με δημάρχους, πρέπει να περάσουμε στην πράξη.
-Και ως πράξη και λύσεις και δράσεις για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών ο κ. Φούχτελ επικεντρώνεται στην αδελφοποίηση, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δήμων και στην επεξεργασία καινοτόμων προτάσεων. Δηλαδή οι αδελφοποιήσεις αλλά Τούρκα και Βουλγαρία που κάνουμε χρόνια επιτυχώς στην Θράκη, να αποκτήσουν και γερμανικό χρώμα πλέον.
-Για το πρακτικό όφελος όμως όλων αυτών των γενικολόγων προτάσεων δεν ακούσαμε κουβέντα. Βέβαια ο κ. Φούχτελ έπλεξε και το εγκώμιο του επίσημου συνομιλητή του από την κυβέρνηση υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τον βομβαρδίζει όπως λέει με συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις για έργα υποδομών, ενέργειας, γεωθερμίας, διαχείρισης απορριμμάτων και μετεκπαίδευσης εργαζομένων, αλλά ο Γερμανός μάλλον δεν τσιμπάει, στον Θρακιώτη.
-Ίσως μόνο στο τελευταίο σκέλος των αιτημάτων του, της επιμόρφωσης δηλαδή των αυτοδιοικητικών από Γερμανούς ειδήμονες και στην συνεργασία με ιδρύματα και think tanks, που προτείνει ο δικός μας υπουργός.
-Προς το παρόν όμως ο κ. Φούχτελ κρατάει σφιχτή την φούχτα του σε παροχές ουσίας και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε προγράμματα άνευ σημασίας και χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, για την κατάσταση που περνάμε και υπεύθυνη φυσικά είναι κατά πολύ η χώρα του.
Γιαλαντζί καυγάς είδε το φως της δημοσιότητας σε γνωστή υπηρεσία. Μπορούσε να πολιτογραφηθεί ως καυγάς οικογενειακού χαρακτήρα πατέρα και γιου. Βέβαια στον καυγά που πραγματοποιήθηκε παρών ήταν ο συνεταίρος του γιού, που διαμαρτύρονταν έντονα για το επιπρόσθετο χαράτσι που έβαλαν στους πελάτες του, προκειμένου να παραλάβουν τα έτοιμα έγγραφα και την δουλειά, που έκανε βέβαια επ’ αμοιβή το εν λόγω γραφείο.
-Όμως το κωμικό της όλης ιστορίας είναι ότι αυτά τα πρόστιμα παραλαβής ήταν φαεινή ιδέα του υπεύθυνου της επιχείρησης που παρεμπιπτόντως είναι ο πατέρας. Και εύλογα οι πελάτες που πλήρωναν για την δουλειά στο εξωτερικό γραφείο διαμαρτύρονταν στο γιο του, για την κοροϊδία.
-Δεν γνωρίζουμε αν θα λυθεί το μεγάλο αυτό ζήτημα σε υπηρεσιακό ή οικογενειακό επίπεδο. Γιατί η μια λύση σημαίνει ότι η εταιρία θα έχει τα απαιτούμενα κέρδη, αλλά θα χάσει ο γιος σε αξιοπιστία και πελατεία και η δεύτερη λύση ότι θα ωφεληθεί το συγκεκριμένο γραφείο και θα πρυτανεύσει η οικογενειακή γαλήνη, αλλά θα χαθούν πολύτιμα έσοδα από την εταιρία.
-Δύσκολη υπόθεση τελικά να κάνεις δουλειές παρόμοιες και κοινές με το οικογενειακό σου περιβάλλον. Δεν γνωρίζεις τι αποφάσεις πρέπει να πάρεις. Καιρός είναι να αποχωρήσει ο ένας για να δίνονται οι δουλειές πιο άνετα.
Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούν οι υπάλληλοι και προϊστάμενοι του ΙΚΑ Κομοτηνής, που βλέπουν το καμπανάκι της εξόδου να χτυπά για πολλούς στην υπηρεσία. Ακόμη και των μεταθέσεων σε γειτονικούς νομούς μέχρι στην Θεσσαλονίκη.
-Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι κεντρικές υπηρεσίες και το αρμόδιο υπουργείο διέγνωσαν ότι ο νομός Έβρου έχει υπεράριθμο προσωπικό και έτσι πάνω από 30 υπάλληλοι θα μετατεθούν στο ΙΚΑ Κομοτηνής. Και οπότε οι ανακατατάξεις είναι αναμενόμενες, ιδιαίτερα για τα υψηλόβαθμα στελέχη, που ήδη άρχισαν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους.
-Κάποιοι ακόμα ευελπιστούν να υπάρξει και μια ιδιότυπη εφεδρεία ώστε να μπορέσουν να βγουν λίγο νωρίτερα στην σύνταξη, υπό τον φόβο των απολύσεων. Εν αναμονή λοιπόν μέρα με την ημέρα, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις. Πάντως οι μετατάξεις από το νομό Έβρου ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Στο πόδι βρίσκεται ο λαός των Σαπών για τις υπηρεσίες που χάνονται και μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές. Όπως η ΔΟΥ που θα συγχωνευτεί με την αδελφή της υπηρεσία στην Κομοτηνή. Με μια ερμαφρόδιτη βέβαια ένωση, αφού η μεταφερόμενη ΔΟΥ Σαπών θα διατηρεί την αυτονομία της ως ξεχωριστή υπηρεσία στην Κομοτηνή πλέον και όχι στις Σάπες.
-Δηλαδή οι πολίτες της περιοχής Σαπών θα έρχονται στην Κομοτηνή και θα εξυπηρετούνται από την ΔΟΥ Σαπών – Κομοτηνής. Μπορεί οι κάτοικοι όμως και η δημοτική αρχή να διαμαρτύρονται γι? αυτό, αλλά υπάρχουν άλλοι που χαίρονται. Συγκεκριμένα όπως πληροφορούμαστε οι 8 υπάλληλοι από τους 10, γιατί η καταγωγή τους και ο τόπος διαμονής τους ήταν η Κομοτηνή. Ίσως το ξανασκεφθούν αν κοπούν τα …οδοιπορικά.
-Δυσαρεστημένοι είναι όμως μόνο δύο υπάλληλοι με αυτή την αιφνίδια αλλαγή, αφού είναι κάτοικοι Αλεξανδρούπολης. Καταραμένη Τρόϊκα με τις περικοπές σου. Άλλους τους ευνοείς και άλλους τους χαντακώνεις.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News