Μικροκομοτηναίικα 16-03-2024 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 16-03-2024

16/03/24 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 16-03-2024

Διανύουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού για τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους και τα γεύματα αγάπης τα λεγόμενα ιφτάρ θα είναι σε ημερήσια διάταξη. Και αντιλαμβάνεται ο καθένας φυσικά ότι είναι καθαρά ένα θρησκευτικό έθιμο.
Και πολλοί συμπολίτες μας παραθέτουν τέτοιου είδους γεύματα σε συγγενείς, φίλους, φτωχούς, πιστούς και απλούς ανθρώπους. Τα αναφέρουμε απλά για να το αντιληφθούν όσοι συνηθίζουν κατά πάγια τακτική να εργαλειοποιούν ακόμα και την θρησκεία και την πίστη των ανθρώπων, για άλλους σκοπούς και στόχους.
Διοργανώνοντας κυρίως πολιτικά και διπλωματικά ιφτάρ, που μόνο γεύματα αγάπης και πίστης δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος. Και αυτό το πράττουν συνήθως όλοι οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας.
Ένα τέτοιο γεύμα ιφτάρ ήδη πραγματοποιήθηκε προχθές και διοργανώθηκε από την άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, σε ταβέρνα στα Θάμνα. Φυσικά έδωσαν το παρόν όλοι οι ευνοημένοι εκλογικά σε πολιτική και αυτοδιοίκηση, από το γνωστό προξενικό σύστημα επιρροής.
Παρόντες οι δυο ψευτομουφτήδες, οι μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, οι δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών, στελέχη της Συμβουλευτικής και φυσικά η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος. Τα συμπεράσματα δηλαδή βγαίνουν από μόνα τους.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας η επιλογή των προσώπων δεν έγινε τυχαία, αλλά και ούτε εξυπηρετούσε κανένα θρησκευτικό έθιμο όπως πρέπει να γίνεται. Και οι συζητήσεις περιστράφηκαν μάλλον σε μη θρησκευτικού τύπου και χαρακτήρα θέματα.
Αλλά όπως πληροφορηθήκαμε πέραν της στοχευμένης εικόνας που ήθελαν να δώσουν με την παρουσία των θεσμικών, εστίασαν στις συνεργασίες που πρέπει να έχουν θεσμικοί και παραθεσμικοί, για το πώς πρέπει να προωθήσουν τη γνωστή ατζέντα των μειονοτικών θεμάτων που θέτουν.


Αυτή η ατζέντα κυρίως θεωρητικών προβλημάτων που απασχολούν δήθεν τη μειονότητα και παρουσιάζονται παραποιημένα και υπερεκτιμημένα, εκπορεύονται συνήθως από τους ψευτομουφτήδες, το μειονοτικό κόμμα, με τη συνεπικουρία της προξενικής αυλής.
Με την πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν στη Θράκη για τη μειονότητα, που τη θεωρούν «τουρκική», κατόπιν εντολών όπως έχει αποδείξει η ιστορία πολλές φορές. Αφού οι άτυποι παραθρησκευτικοί ηγέτες είναι οι μόνιμα αγαπητοί και παρακαθήμενοι σε εκδηλώσεις στην Τουρκία και αποδεκτοί από τον Ταγήπ Ερντογάν.
Και φυσικά έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόξενο, που αυτός δίνει και τη γραμμή στη Συμβουλευτική. Αλλά φέτος τα πολιτικά αυτά γεύματα θα έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα, αφού πρέπει να συντονίσουν δυνάμεις και να εντατικοποιήσουν την προσπάθεια.
Αφού το μειονοτικό κόμμα θα κατέλθει αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Για αυτό ήταν απαραίτητη και η παρουσία της προέδρου στο ιφτάρ μεταξύ πολιτικών και αυτοδιοικητικών. Για να σταλεί και το μήνυμα της καθολικής στήριξης από όλους.
Οπότε όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτό το τραπέζι μάλλον απλόχερα θα δώσουν τη βοήθεια και τη στήριξή τους στο μειονοτικό κόμμα, παρόλο που οι ίδιοι βέβαια είναι βουλευτές ενός κόμματος, ή δήμαρχοι όλων.
Η ηγεσία της Νέας Αριστεράς μάλλον κωφεύει και εθελοτυφλεί για τους βουλευτές της που συμμετέχουν σε συνάξεις με παραθεσμικούς και μειονοτικό κόμμα. Θα καταλάβουν όμως το λάθος τους όταν το κόμμα τους στις ευρωεκλογές, ούτε τα ψίχουλα δεν θα πάρει από τις χιλιάδες ψήφους των βουλευτών της από τις εθνικές εκλογές.
Ούτε αν με την παρουσία τους δίνουν άλλοθι σε παραθεσμικούς ηγέτες, προξενικούς, που παίζουν τα γνωστά παιχνίδια ανάμειξης σε κάθε εκλογική διαδικασία, διχάζοντας πολλές φορές τις τοπικές κοινωνίες.
Εξάλλου το γεύμα αυτό με τα παρόντα πρόσωπα, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός της μειονότητας δεν τους ενδιαφέρει. Αφού χρησιμοποιούν μία θρησκευτική γιορτή και ένα έθιμο, για να προωθήσουν τα δικά τους πολιτικά και αυτοδιοικητικά παιχνίδια κάποιοι και τα διπλωματικά οι άλλοι.


Δεν θα δώσουμε έκτακτο επίδομα ως δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στην υγεία. Όσο για τον υπουργό Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε, ότι ενώ προκηρύσσουμε θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία αυτοί δεν έρχονται.
Ποιες παρεμβάσεις όμως χρειάζονται για την υγεία και δρομολογούνται ήδη, που έχουν άραγε και τόσο μεγάλο κόστος και δημιουργούν πρόβλημα στα δημοσιονομικά; Αφού οι δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό δεν δείχνουν κάτι.
Τη μόνη παρέμβαση που βλέπουμε είναι η εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών ιατρείων, όπου κατά βάση οι μεγαλογιατροί και πανεπιστημιακοί θα δηλώσουν συμμετοχή για να αυξήσουν το εισόδημα τους με την πλάτη του ΕΣΥ.
Και όχι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων όπως διατείνεται ο υπουργός για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Εξάλλου με τόσες εφημερίες και χειρουργικές επεμβάσεις το πρωί , ποιος θα έχει κουράγιο και δυνάμεις να χειρουργεί και τα απογεύματα;
Και κατά πόσο αυτό θα είναι ασφαλές για τη ζωή και την υγεία κάποιων; Το δεύτερο επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι θα αποσυμφορηθούν οι λίστες των ασθενών και θα συντομευτούν οι χρόνοι των επεμβάσεων και οι πολύμηνες αναμονές.
Για αυτό εφαρμόζουν ένα τιμοκατάλογο αμοιβών ανά επέμβαση με διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο βέβαια, που θα το πληρώνει ο ασθενής, ενώ τους έχουν κάνει αφαίμαξη κυριολεκτικά μια ζωή από τα ασφαλιστικά ταμεία, για μια τέτοια ώρα ανάγκης ανταποδοτικά.


Πριμοδοτούν εν ολίγοις μεγαλογιατρούς με 2000 ευρώ για κάθε μεγάλη επέμβαση, ενώ υποτίθεται προκηρύσσουν θέσεις γιατρών για όλα τα νοσοκομεία, όπως και στο δικό μας και κανείς δεν ανταποκρίνεται. Αλλά δεν λένε και τι μισθούς προσφέρουν.
Αφού το μηνιάτικο των γιατρών είναι μικρότερο από την αμοιβή που έχουν καθορίσει για μια μεγάλη επέμβαση σε ένα απογευματινό ιατρείο. Μια επέμβαση ένας μισθός, ενώ στο ΕΣΥ δεκάδες επεμβάσεις για ένα μηνιάτικο.
Συνεπώς ποιος γιατρός θα ενδιαφερθεί να δουλέψει στο ΕΣΥ με τέτοιο μισθό, όταν στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να βγάλει περισσότερα και με λιγότερη δουλειά και στο εξωτερικά να παίρνει πολλαπλάσια;
Ακριβοί στα πίτουρα, δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και φθηνοί στο αλεύρι, όταν θέλουν να στελεχώσουν το ΕΣΥ. Ενώ θα έπρεπε να δώσουν ένα πιο δελεαστικό πακέτο αμοιβών για να δουλέψει κάποιος στο ΕΣΥ και να κάνουν προσλήψεις που θα έλυναν και το θέμα των χειρουργείων.
Σημάδια ιδιωτικοποίησης της υγείας διακρίνει κάποιος και στα διαγνωστικά κέντρα που παραπέμπονται οι περισσότεροι για εξετάσεις, αφού υπάρχουν πλήθος εξετάσεων που δεν καλύπτονται και τα πληρώνουν οι πολίτες.
Όπως μεγάλη επιβάρυνση έχουν οι πολίτες για την υγεία τους από τα εκατοντάδες πλέον φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται. Άραγε τι βάση έχει το επιχείρημα ότι στηρίζουμε την υγεία του πολίτη, που συνεχίζει όμως να πληρώνει αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr