Ο Δ. Μαρωνείας-Σαπών θα στηρίξει τους γείτονες μετά τον σεισμό | xronos.gr
ΕΚΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Δ. Μαρωνείας-Σαπών θα στηρίξει τους γείτονες μετά τον σεισμό

07/02/23 - 13:50
Ο Δ. Μαρωνείας-Σαπών θα στηρίξει τους γείτονες μετά τον σεισμό

Ο δήμαρχος Ντ. Χαριτόπουλος επικοινώνησε και με τον πρόξενο Κομοτηνής Αϊκούτ Ουνάλ

Πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών, προκειμένου να αποφασιστεί η έκδοση ψηφίσματος και η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και Συρία σε συνεργασία με τους Συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και φορείς  της περιοχής.

 Ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος  επικοινώνησε και εξέφρασε στον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τους χιλιάδες νεκρούς, καθώς και την συμπαράσταση των συνδημοτών του σε αυτήν την τραγωδία. Επίσης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα στηρίξει εμπράκτως μέσω αυτοδιοικητικής συνεργασίας και συνδρομής με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή υλικών πρώτης ανάγκης που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή που χτύπησε ο εγκέλαδος.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την ενεργοποίηση και τον συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr