Το "Παρτάλι", ένας μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη | xronos.gr
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Το "Παρτάλι", ένας μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

05/04/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Απριλίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με το φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον μονόλογο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη «Το παρτάλι» σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη με τον Χρήστο Στέργιογλου.

Ο ήρωας της παράστασης, εμπνευσμένος από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, είναι ένα περίεργο και περιθωριακό ον. Γεννημένος λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, το Παρτάλι (που σημαίνει στα τούρκικα κουρελιασμένο ρούχο) υποχρεώθηκε από τη μητέρα του να ντύνεται και να μεγαλώνει σαν κορίτσι, για να γλιτώσει από τη μανία της βουλγάρικης κατοχής. Βιώνοντας μία βαθιά κρίση ταυτότητας και φέροντας βαθιά τραύματα, μοιραία καταλήγει να ζει σε ένα περιβάλλον ηθικού ξεπεσμού, περιθωριακό και ψυχοφθόρο. Το Παρτάλι επιλέγει να μετουσιώνει την περιπετειώδη ζωή του σε θεαματική σκηνική περφόρμανς, ασκώντας έτσι τεράστια γοητεία στους ανθρώπους.

Τον ήρωα αυτόν ερμηνεύει, σε έναν προκλητικό θεατρικό μονόλογο ο Χρήστος Στέργιογλου, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Σκηνοθετεί ο ψυχίατρος και δραματοθεραπευτής Στέλιος Κρασανάκης, που έχει και στο παρελθόν υπογράψει τη σκηνοθεσία σε παραστάσεις όπου οι ήρωες είναι πρόσωπα αποκλίνοντα, με ιδιαίτερο ψυχισμό. 

Το Παρτάλι
Κείμενο: Θεόδωρος Γρηγοριάδης, σκηνοθεσία – επιμέλεια σκηνικού χώρου: Στέλιος Κρασανάκης, κοστούμια: Κώστας Βεληνόπουλος, φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, επιμέλεια κίνησης: Αμαλία Μπένετ, ηχητικός σχεδιασμός: Σπύρος Αραβοσιτάς, βίντεο: Χρήστος Δήμας, ερμηνεία: Χρήστος Στέργιογλου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr