Δήμαρχος Αρριανών Φιλύρας: Θέλουμε αιολικά πάρκα, δίγλωσσα νηπιαγωγεία και στήριξη των παραγωγών | xronos.gr
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δήμαρχος Αρριανών Φιλύρας: Θέλουμε αιολικά πάρκα, δίγλωσσα νηπιαγωγεία και στήριξη των παραγωγών

17/03/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Σε αδιέξοδο οι αγρότες με τους τίτλους κυριότητας Ανύπαρκτα κονδύλια για την συντήρηση των σχολείων Αίτημα για επέκταση του χριστιανικού νεκροταφείου Αράτου, που γέμισε και δεν έχουν που να θάψουν τους νεκρούς? ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μελαχροινή Μαρτίδου

«Κάποια πράγματα που ήταν ταμπού όπως το γεγονός ο κ. Νταβούτογλου να πάει στο Πατριαρχείο, ή ο οικουμενικός Πατριάρχης να πάει στην τουρκική εθνοσυνέλευση που βλέπουμε να γίνονται, δείχνουν ότι οι εποχές αλλάζουν αν κι εμείς εδώ στην Θράκη είμαστε πολύ πιο μπροστά, κάνουμε βήματα προόδου και πολλά ζητήματα που έφεραν τριβές ή διαφωνίες μετά από 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν ούτε ως άξια λόγου», ανέφερε σπάζοντας τον πάγο και κάνοντας πιο φιλική κι άμεση την κουβέντα του επικαλούμενος και πολλά επιχειρήματα ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Αρριανών Φιλύρας. 
Χθες ουσιαστικά έκλεισε  τις επισκέψεις του στους Καλλικρατικούς δήμους. Δεν  παρέλειψε να πει ότι  επί των ημερών του υπήρχαν προγραμματισμένα κι ώριμα έργα της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα είχαν εισρεύσει στο νομό  αλλάζοντας την φυσιογνωμία του, αλλά τα περισσότερα με την αλλαγή κυβέρνησης εξανεμίστηκαν ή κατευθύνθηκαν σε ιδιαίτερες περιοχές άλλων υπουργών σε βάρος του τόπου μας. 
Για να καλυφθεί τώρα αυτή η ανάγκη θα πρέπει να γίνονται στοχευμένες δράσεις και να απευθύνεται ο δήμος και η περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα απαραίτητα κονδύλια. Πάντως απογοητευτική ήταν η καταγραφή μιας σειράς έργων που κόλλησαν ή ακυρώθηκαν. Το πολυδύναμο ιατρείο Οργάνης ουσιαστικά υπολειτουργεί με ένα γιατρό μια φορά την εβδομάδα διαψεύδει έτσι το τίτλο του. Οι ταμιευτήρες είναι ανύπαρκτοι κι όπως είπε ο Μεχμέτ Εμίνογλου το νερό λείπει στην ορεινή περιοχή που υποφέρει ενώ μια σειρά έργων βασικής οδοποιίας παραμένουν στάσιμα ή κάποια είναι μόλις στην φάση της δημοπράτησης. 

Η υπόθεση του εναλλακτικού τουρισμού αν και η περιοχή με το φυσικό κάλλος ενδείκνυται, είναι άπιαστο όνειρο, αφού προσκρούει στους τίτλους ιδιοκτησίας, στον Κέχρο, την Κύμη κι αλλού όπου όσες επαφές κι αν έγιναν οδήγησαν σε αδιέξοδο. Μαθαίνουμε ότι εκεί  εμπλέκονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης ακόμη και το Εξωτερικών!..  

Την απογοήτευσή του για την πρωτοφανή συρρίκνωση των πόρων όσον αφορά τις σχολικές υποδομές και την συντήρηση 50 σχολείων  ευθύνης του εξέφρασε ο δήμαρχος Αρριανών-Φιλύρας που ενώ έπαιρνε 250 .000 ευρώ για τον παλιό δήμο πριν τον Καλλικράτη, τώρα με την συνένωση των δύο Δήμων είδε να έρχονται στα δημοτικά ταμεία μόλις 13.000 ευρώ. 

Ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον δήμαρχο 
και τους αντιδημάρχους στον Δήμο Αρριανών - Φιλύρας

«Αλήθεια τι μπορούσαμε να καλύψουμε με αυτά αναρωτήθηκε» για να δώσει το έναυσμα στον κ. Στυλιανίδη να επικαλεστεί ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Παιδείας είχε εξασφαλίσει για όλο το νομό κονδύλια ύψους 82 εκατομμυρίων ευρώ σε καινούργια εκπαιδευτήρια, συμπληρωματικές  αίθουσες, ανακατασκευές, γυμναστήρια κλπ . 

Επίσης  στην ίδια περιοχή νέκρωσε το πρόγραμμα που θα υλοποιείτο μαζί με το ΚΤΕΛ Κομοτηνής το «Συν-κοινωνία», όπου θα μετέφερε χωρίς επιβάρυνση των γονέων, μαθητές από τα χωριά του Δήμου στην πόλη και στις μεταξύ τους διαδρομές.


Δενδροκαλλιέργεια κι αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια αισιόδοξη προοπτική 

Συμβολαιακή γεωργία, αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών και αγροτικά δημοπρατήρια κάτι ανάλογο με τις ιχθυόσκαλες όπου ο παραγωγός φέρνει το προϊόν του απευθείας στον λιανοπωλητή γλυτώνοντας τους ενδιάμεσους, προτείνει όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης η Νέα Δημοκρατία, ενώ οι αντιδήμαρχοι και οι τοπικοί σύμβουλοι του πρότειναν να τους στηρίξει στην παραγωγή μήλων που ήδη ξεκίνησε στην περιοχή, προσανατολιζόμενοι και στην δενδροκαλιέργεια. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι είχε βοηθήσει στο να ανοίξει η ρώσικη αγορά στο κεράσι του Γιακά και η αγορά του Μονάχου. «Θέλουμε αιολικά πάρκα είναι τα μοναδικά που αφήνουν χρήματα στο δήμο» υποστήριξε ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ λέγοντας ότι προσεύχονται να υπάρχει αέρας και να παράγεται ρεύμα. Βέβαια θα χρειαστούν κι άλλοι σταθμοί μεταφόρτωσης αν επεκταθούν στην Οργάνη κι αλλού εκτός του Κέχρου που υφίστανται σήμερα, ενώ περιέγραψε την αγωνία και των κατοίκων που δεν μπορούν να αναπτύξουν άλλες δραστηριότητες αφού το μεγαλύτερο μέρος του δήμου ανήκει στην περιοχή Νatura που πρακτικά αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε κάνει κάποιος πληρώνει τριπλάσιο κόστος γιατί θέλουν μελέτες και εξειδικευμένες αδειοδοτήσεις. Πάντως από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης κ. Στυλιανίδης έθεσε και το θέμα της επέκτασης του χριστιανικού νεκροταφείου Αράτου που έχει γεμίσει. Ο δήμαρχος είπε ότι θα το αντιμετωπίσει με την αγορά διπλανών χωραφιών όμως κι αυτό καθυστερεί γιατί οι κάτοχοί τους δεν έχουν τίτλους κυριότητας.

ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Γυναικοκρατούμενος σε προσωπικό,  ο Δήμος Αρριανών-Φιλύρας


Χαρούμενα πρόσωπα, προσοντούχα κορίτσια, υπηρετούν στο Δήμο  όπου το μειονοτικό στοιχείο υπερτερεί και όλες τους αποτελούν  την έμπρακτη απόδειξη ότι η γυναίκα στους  χώρους δουλειάς καταξιώνεται καθημεινά. Στην φωτογραφία του «Χ» διακρίνονται οι γυναίκες υπάλληλοι του δήμου Αρριανών Φιλύρας, Αγνή Χαριτοπούλου γεωπόνος, Άννα Τσίλα στην οικονομική υπηρεσία, Δήμητρα Κουρκούτα, Ευγενία Εξακοϊδου, Ευτυχία Μπακιρτζίδου και Μαρία Ζαφειριάδου στα δημοτολόγια, Ιωάννα Κασέρη ληξίαρχος, Μαρία Παναγιώτου στην τεχνική υπηρεσία και Νατάσα Λαϊνίδου στα δημοτολόγια. 

Φυσικά υπάρχουν και πολλές περισσότερες που όμως για να μην διαταράξουμε την λειτουργία του δήμου αφού εκείνη την ώρα ήταν επιφορτισμένες με εργασία θα τις αποτυπώσουμε κάποια άλλη φορά. 

Τις διακρίνει η σύμπνοια και η προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους δημότες τους άμεσα και ουσιαστικά μέσα από τα υπηρεσιακά καθήκοντα ευθύνης τους.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr