Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών | xronos.gr
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΑΡΑΣΤΑΥΡΟΥ

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών

28/05/22 - 8:00
234354365-26_0.jpg

Συνέχεια στο πινγκ-πονγκ κατηγοριών κι απαντήσεων μεταξύ πρώην προέδρου και εργαζομένων

Συνέχεια στη δημόσια κόντρα μεταξύ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και του πρώην προέδρου της Δημήτρη Καρασταύρου, δίνουν με επιστολή τους στον «Χ» οι εργαζόμενοι.

Θυμίζουμε πως ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε Εφετειακή απόφαση -σύμφωνα με την οποία 55 εργαζόμενοι δικαιούνταν πίσω τις μνημονιακές περικοπές-, κι έκρινε στην Ολομέλειά του πως τελικά οι περικοπές είναι νόμιμες. Πλέον, καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που κατέσχεσαν από τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής. Πρόκειται για ποσό σχεδόν 2εκ ευρώ, που αναλογεί σε περίπου 40.000€ για κάθε εργαζόμενο. Μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm οι κ.κ. Δημήτρης Καρασταύρου (πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΚ) και Μανώλης Σκαρλατίδης (πρόεδρος εργαζομένων) υποστήριξαν τις θέσεις τους μετά τη δικαστική έκβαση, ενώ με νέα τους επιστολή στον «Χ» οι εργαζόμενοι επιστρέφουν με νέα απάντηση.


Η νέα επιστολή
«Κύριε πρώην πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ διαβάζοντας το κείμενο της εφημερίδας "Ο Χρόνος" -ως εργαζόμενοι χαρήκαμε πολύ για τη δήλωση που κάνατε ότι πρέπει να υπάρξει ηρεμία, να βρεθεί λύση ώστε να μπούμε σε μια ομαλή πορεία. Επιτέλους ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατάλαβε πως αυτή η επιχείρηση χρειάζεται ηρεμία για να λειτουργήσει εύρυθμα. Εμείς δε βάζουμε τη φωτογραφία μας κάθε τρεις και λίγο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης -ίσως να μην έχουμε τη δική σας φωτογένεια, ούτε θέλουμε να γίνουμε γραφικοί ώστε να βγαίνουμε κάθε τόσο στα ΜΜΕ.

Όσον αφορά το τελευταίο "οι ώριμοι πρέπει να προστατεύσουν αυτούς που παρασύρθηκαν για να θεραπεύσουν τα λάθη που έγιναν" σας απαντούμε κύριε ΤΕΩΣ πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ ότι το να διεκδικείς τα δικαιώματα σου και να απαιτείς αυτά που σου κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια με τις μνημονιακούς νόμους που μας οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο π.χ. να κινδυνεύουν να χαθούν σπίτια, να σκεφτόμαστε να σταματήσουμε τις σπουδές των παιδιών μας κλπ. Νομίζουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν αυτά τα ποσά που κατά τη γνώμη τους κρατήθηκαν παράνομα. Πράγμα το οποίο έκαναν σχεδόν όλες οι ΔΕΥΑ πανελλαδικά και οι περισσότερες από αυτές δικαιώθηκαν, προέβησαν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, γιατί πραγματικά, οι πολιτικοί προϊστάμενοι ήθελαν να λυθεί το πρόβλημα με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των ΔΕΥΑ - κάτι που εσείς ποτέ δεν θελήσατε. Αντιθέτως ενώ μαζευόμασταν ουκ ολίγες φορές -ψάχνατε να βρείτε αφορμή- ώστε ενώ άλλα λέγαμε, εσείς άλλα κάνατε ώστε να ναυαγήσουν οι συνομιλίες μας. Εμείς προσλάβαμε νομικούς τους οποίους πληρώναμε από την τσέπη μας εν καιρώ κρίσης. Εσείς προσλαμβάνατε νομικούς, έχουμε χάσει τον αριθμό, ακριβοπληρωμένους, τους οποίους πληρώνατε με χρήματα της ΔΕΥΑΚ.

Η εμπάθεια σας απέναντι στους συνεργάτες σας, επί οκτώ χρόνια είναι ανεξήγητη. Κύριε τέως πρόεδρε οι πανηγυρισμοί σας το ότι θα επιστρέψουν 55 οικογένειες στα μνημόνια, ενώ ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει ότι η χώρα έχει βγει από αυτά και καθημερινώς διάφοροι κλάδοι όπως οι γιατροί του ΕΣΥ και άλλοι δικαιώνονται, αυτό δείχνει ότι δεν εξυπηρετείται τα συμφέροντα των πολιτών αλλά προσωπικές σας φιλοδοξίες και προβολή. Εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας και "θα συνετιστούμε", εσείς τι θα κάνετε; 

Και όσον αφορά στην ερώτηση: Οι κρατήσεις τόσων χρόνων που δαπανήθηκαν; Σας ρωτήσαμε πολλές φορές και απάντηση δεν λάβαμε καμία. Όσον αφορά το αν απευθυνθούμε στο λογιστήριο ή αλλού αυτό αφορά εμάς. Έχουμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε πλέον με τις προκλητικές σας δηλώσεις στα ΜΜΕ και επειδή οι Κομοτηναίοι πολίτες διαθέτουν νου και λογική ας κρίνουν τα πεπραγμένα μας».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr