Ευπρόσδεκτοι παραμένουν οι Νεοδημοκράτες στην παράταξη Γκαράνη | xronos.gr
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευπρόσδεκτοι παραμένουν οι Νεοδημοκράτες στην παράταξη Γκαράνη

02/02/23 - 8:00
Ευπρόσδεκτοι παραμένουν οι Νεοδημοκράτες  στην παράταξη Γκαράνη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο «οι εκλογές είναι πολυσυλλεκτικές», άρα η παράταξη στελεχώνεται από αυτοδιοικητικούς διαφορετικών πολιτικών χώρων.  Στον απόηχο των εξελίξεων στο γαλάζιο «στρατόπεδο» αναφορικά με τη συμμετοχή δεξιών υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνίας Πολιτών

Αισιόδοξος ότι ο Δήμος Κομοτηνής μπορεί ν’ αλλάξει χέρια, παρουσιάστηκε πρόσφατα μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης. Η τοποθέτηση αυτή ήρθε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά από όσα διημείφθησαν σε τοπική εκδήλωση του κόμματος.

Τότε, ο πρώην πρόεδρος Ντίνος Μορφακίδης κατηγόρησε ανοιχτά δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής πως, παρότι είναι εγγεγραμμένα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γκαράνη στον Δήμο Κομοτηνής. Άλλωστε, ο δήμαρχος δεν έχει ποτέ κρύψει την κομματική του ταυτότητα, αφού λίγο πριν εκλεγεί διετέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης.


Οι Νεοδημοκράτες στον Δήμο Κομοτηνής
Επομένως, έχουν θέση στο ψηφοδέλτιό του γνωστά στελέχη της ΝΔ Ροδόπης, μεταξύ των οποίων οι εκλεγμένοι Θέμης Τζενετίδης, Στράτος Τσακιρίδης, Γιάννης Μουρτίδης και Χρήστος Νάκος; Σύμφωνα με τον δήμαρχο, που τοποθετήθηκε σχετικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικές, αλλά πολυσυλλεκτικές.

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει ότι οι εκλογές που γίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι εκλογές πολυσυλλεκτικές, όπου άνθρωποι από διάφορες παρατάξεις και διάφορα κόμματα συμβάλλουν για να δημιουργήσουν μία ομάδα, ώστε να πάει καλύτερα η πόλη» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βλέπει το τι γίνεται». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε το προσωπικό του πολιτικό σχόλιο ότι και στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο στενά κομματικές οι επιλογές των προσώπων.

Σύμφωνα με τον κο Γκαράνη καλό είναι να γίνουν «πιο ανοιχτές οι διαδικασίες, με ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πόλη και θέλουν να βοηθήσουν. Εάν (κάποιος) ανήκει στην κομματική οργάνωση α’ ή β’ αυτό δεν πρέπει να μας αφορά πολύ».


Το χρίσμα της ΝΔ και το κάλεσμα Γραβάνη
Η θέση του πάντως αυτή, έρχεται στον απόηχο της τοποθέτησης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος -στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική τοποθέτηση για το 2023- ανέβασε τους τόνους, εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής στον Δήμο Κομοτηνής, δεν θέλησε να υποδείξει σε κανέναν με ποια παράταξη να είναι υποψήφιος και, τέλος, απεύθυνε κάλεσμα ενότητας στον χώρο του, όπως αυτό μπορεί να μεταφραστεί αναφορικά με τα τοπικά σχήματα στον Δήμο Κομοτηνής.

Και μπορεί πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας να είναι πως σε Δήμους κάτω των 100.000 δημοτών, τα στελέχη να μπορούν να πλαισιώσουν όποια παράταξη επιθυμούν, ωστόσο -εάν κατ’ εξαίρεση για λόγους ενίσχυσης- ο Αντώνης Γραβάνης πάρει επίσημο «χρίσμα» από τη ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου Κομοτηνής, μήπως αυτό συνεπάγεται αλλαγή πολιτικής στόχευσης ως προς τα μέλη του κόμματος που θα κατέβουν ενάντια στο ψηφοδέλτιό του; Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εκλογές στον Δήμο Κομοτηνής απέχουν περισσότερους από επτά μήνες, ωστόσο ήδη το κλίμα έχει δυναμιτιστεί.

Φωτογραφία: Από την πρόσφατη κοπή βασιλόπιτας της ΝΔ Ροδόπης, στην οποία παρέστησαν
οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας Θέμης Τζενετίδης, Γιάννης Μουρτίδης, Χρήστος Νάκος

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr