Το κρασί της Θράκης καταξιώνεται στην Αμερικανική τηλεόραση | xronos.gr
ΟΙ ΚΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ FOX

Το κρασί της Θράκης καταξιώνεται στην Αμερικανική τηλεόραση

10/10/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Ο εισαγωγέας των κρασιών Κίκονες στην Αμερική Chris Jelepis βρέθηκε στο πλατό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Εκατομμύρια τηλεθεατές έμαθαν για τα κρασιά «Assyrtiko», «9 mouses», «Agape» και «Ιππέας» σε ειδική αφιέρωμα για το ελληνικό κρασί

Πέντε λεπτά δημοσιότητας, όχι σε ένα οποιαδήποτε μέσο, αλλά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX, κατάφερε να αποσπάσει ένα Θρακιώτικο κρασί του οινοποιείου Κίκονες, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια ειδικού αφιερώματος στο ελληνικό κρασί. Το Αμερικανικό τηλεοπτικό Κανάλι FOX 8 στις Η.Π.Α. επέλεξε τέσσερα ελληνικά κρασιά για να προτείνει στους εκατομμύρια τηλεθεατές του, μεταξύ των οποίων ο ερυθρός οίνος "Ιππέας", ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίστηκε εφάμιλλης ποιότητας με μεγάλα και διάσημα κρασιά του Bordeaux! Ποικιλία 60%, Cabernet Sauvignon και 40% Merlot το κρασί αυτό είναι ένας κλασικός συνδυασμός των δύο ποικιλιών του Bordeaux. To Cabernet υπερέχει στο άρωμα με το δαμάσκηνο και αρώματα κόκκινων φρούτων να συνυπάρχουν πάνω σ’ ένα φόντο ελαφρά καπνιστής δρυός που προέρχεται από το βαρέλι, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Στο στόμα συναντάται μεγάλη πυκνότητα, λιπαρότητα και παρούσες στρογγυλές τανίνες από την αρχή μέχρι το τέλος της μακριάς επίγευσης.

Ο εισαγωγέας των κρασιών Κίκονες στην Αμερική Chris Jelepis βρέθηκε στο πλατό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου δίνοντας πληροφορίες στο κοινό για τέσσερα ελληνικά κρασιά τα δύο λευκά, «Assyrtiko» και «9 mouses» και τα δύο κόκκινα «Agape» και «Ιππέας». Ο Chris Jelepis απαντάει με άνεση σε όλες τις ερωτήσεις του παρουσιαστή σχετικά με τις περιοχές της Ελλάδας, όπου παράγονται τα συγκεκριμένα κρασιά, τα φαγητά με τα οποία μπορούν να συνδυαστούν, ενώ από την παρουσίαση φυσικά δε λείπει και η γευστική δοκιμή. Μάλιστα ο παρουσιαστής εμφανίζεται επίμονος να δοκιμάσει όλες τις ποικιλίες δείχνοντας πραγματικά ενθουσιασμένος από τις γεύσεις και τις μυρωδιές. Ο επιτραπέζιος ερυθρός ξηρός «Ιππέας» κερδίζει τον Αμερικανό παρουσιαστή με το χρώμα του, ενώ δείχνει να εντυπωσιάζεται όταν ο καλεσμένος του τον ενημερώνει ότι είναι εφάμιλλο των φημισμένων κρασιών του Bordeaux, αλλά πωλείται στην αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. 

Ο παρουσιαστής ενδιαφέρεται να μάθει για το που μπορεί να βρει κανείς το κρασί της Θράκης, ενώ ο Chris Jelepis δράττει της ευκαιρίας να του πει για το ταξίδι που πραγματοποίησε πρόσφατα η ιδιοκτήτρια του κτήματος Κίκονες Μελίνα Τάσσου στην Αμερική ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις και συναντώντας επαγγελματίες που επιλέγουν το κρασί που ίδια παράγει. Το βίντεο με την παρουσίαση των ελληνικών κρασιών είναι διαθέσιμο και στο youtube. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr