Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Ροδόπης στο Άγιο Όρος | xronos.gr
ΥΨΗΛΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Ροδόπης στο Άγιο Όρος

26/01/23 - 8:00
Ολοκληρώθηκε  η αποστολή της  Ροδόπης στο Άγιο Όρος

Μοιραστείτε το

Μεταφέρθηκαν οι ευχαριστίες κλήρου και λαού για την έλευση της σεβάσμιας εικόνας Παναγίας «Άξιον Εστίν» τον Σεπτέμβριο του ’22 στην Κομοτηνή

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου η διευρυμένη αποστολή της Ροδόπης στο Άγιο Όρος, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, προκειμένου να μεταφερθούν οι ευχαριστίες κλήρου και λαού για την έλευση της σεβάσμιας εικόνας Παναγίας «Άξιον Εστίν» τον Σεπτέμβριο ’22 στην Κομοτηνή, όπως διαβάσατε αναλυτικά το ρεπορτάζ στον χθεσινό «Χ».

Οι άνδρες της αποστολής, στην οποία συμμετείχε κι ο «Χ», φιλοξενήθηκαν στη Μονή Ιβήρων, ενώ το πρωί της Τετάρτης, προ της αναχώρησης προς Κομοτηνή, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να προσκυνήσουν επίσης στη Μονή Ξενοφώντος, που είναι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας της Οδηγήτριας, η σεβάσμια εικόνα της οποίας φυλάσσεται στο μοναστήρι. Η Μονή, εκτός από το μεγάλο θρησκευτικό της ενδιαφέρον, ξεχωρίζει για την τοποθεσία της, αφού είναι χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Το μοναστήρι έχει δυο Καθολικά, που είναι αφιερωμένα στους δυο μεγαλομάρτυρες Άγιο Γεώργιο και Άγιο Δημήτριο. Το νέο Καθολικό της Μονής είναι το μεγαλοπρεπέστερο ανάμεσα στις είκοσι αγιορείτικες Μονές.

Το μήνυμα ομοψυχίας κι ενότητας αυτής της «αποστολής» ελπίζουμε να συντροφεύει τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς που συμμετείχαν και στις μελλοντικές κοινές διεκδικήσεις του για ένα καλύτερο μέλλον για την Κομοτηνή και τη Ροδόπη.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr