Ο εορτασμός της 14ης Μαΐου

Ο ψαροντουφεκάς Παναγιώτης Μαργαριτόπουλος το απόλαυσε με φίλους
Ένα σαλάχι 12 κιλών και 900 γραμμάριων κατάφερε να ψαρέψει στα ανοικτά της Μαρώνειας, ο ερασιτέχνης Κομοτηναίος ψαράς Παναγιώτης Μαργαριτόπουλος. Γνωρίζοντας καλά τα μυστικά του βυθού αφού ασχολείται με το αγαπημένο του σπορ για αρκετά μεγάλο διάστημα, κατάφερε να ψαρέψει το τεράστιο και εντυπωσιακό ψάρι και δίκαια το παρουσίασε σε φίλους και γνωστούς. Είναι το τρίτο σαλάχι που καταφέρνει να πιάσει φέτος, όπως είπε στο «Χ», καμαρώνοντας για τη ψαριά του. Συνήθως βγάζει σαργούς λαυράκια, χταπόδια και πολλά άλλα είδη που βυθού που ψαρεύονται κατά διαστήματα. Άλλωστε όπως είπε ο βυθός της Θράκης, διαθέτει τα πάντα, είναι πλούσιος και μπορεί να αποτελέσει τον παράδεισο για όσους αγαπούν το σπορ. Ο κ. Μαργαριτόπουλος ασχολείται με το ψαροντούφεκο γιατί όπως λέει προσφέρει ηρεμία, ευχαρίστηση και ψυχική γαλήνη. «Ζούμε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από αρνητικά μηνύματα και τρομοκρατία, όμως εκεί κάτω, στο βυθό της θάλασσας βρίσκουμε την ηρεμία μας», λέει με έμφαση. Το συναντήσαμε με την παρέα του στο Captain Hook όπου και οργάνωναν την αξιοποίηση του σαλαχιού που γίνεται εκλεκτός μεζές.

ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ
Κάνοντας διάλλειμα από την καθημερινότητα ο κ. Μαργαριτόπουλος επιλέγει τη θάλασσα για στιγμές ηρεμίας. Περνά όταν μπορεί αρκετές ώρες, όμως προσπαθεί να μην υπερβάλλει αφού όπως λέει, ο ερασιτέχνης το κάνει για να περνά την ώρα του, ενώ ένας επαγγελματίας ζει από τη θάλασσα, άρα για εκείνον έχει προτεραιότητα. Πάντως, μίλησε για ένα αρκετά δύσκολο σπορ, που απαιτεί δεξιοτεχνία και κάποιες γνώσεις. Πάντως το τελευταίο διάστημα, ακόμα και οι ερασιτέχνες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θάλασσα, αφού οι νεροποντές του χειμώνα, θόλωσαν τα νερά και εμποδίζουν τους ψαράδες να εργαστούν και τους ερασιτέχνες να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. «Ο βυθός αλλάζει βάσει καιρικών συνθηκών, προηγήθηκαν κάποιοι μουσώνες. Είχαμε πολλές νεροποντές το τελευταίο διάστημα, που είχαν σαν αποτέλεσμα όλα τα ύδατα από τα ορεινά να χυθούν στην θάλασσα και να μην υπάρχει η ευκρίνεια για έναν ψαροκυνηγό – έναν που ασχολείται με το βυθό της θάλασσας». Στο κυνήγι του σαλαχιού το πιο δύσκολο ήταν να καταφέρει να το βγάλει γιατί ήταν βαρύ και ζόρικο και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ψαροντουφεκά κυρίως με την ουρά του
Πάντως το σαλάχι έγινε λαχταριστός μεζές σε μπουκίτσες και μαγειρεύτηκε στο τηγάνι με λάδι, ενώ έγινε αχνιστό με πατάτες και διάφορα άλλα λαχανικά και προσφέρθηκε σε φίλους του ψαρά που ακόμη τον ευγνωμονούν.
Μ.Μ.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News