«Εγώ σαν δήμαρχος ήμουν μάγκας, έφερα χρήματα στον Ίασμο», θα πει | xronos.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

«Εγώ σαν δήμαρχος ήμουν μάγκας, έφερα χρήματα στον Ίασμο», θα πει

07/03/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

?Αν βάλει ένας υποψήφιος μουσουλμάνος για δήμαρχος στις εκλογές, θα βγει πάλι το προξενείο Κομοτηνής και θα πει το καταπληκτικό: «δεν ψηφίζουμε πλέον φίλους αλλά ψηφίζουμε αδέρφια, Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» και θα γίνει πάλι αυτός δήμαρχος?

Η επιστροφή στα πάτρια έφερε τον κ. Αμούτζα που ανήκει στην μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ιάσμου σε επαφή με μια σειρά θεμάτων τριβής της καθημερινότητας. Μιλώντας χθες στην συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5fm στην εκπομπή του Δήμου Μπακιρτζάκη με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου έθιξε μια σειρά ζητημάτων. Οι ερωτήσεις πολλές και καταιγιστικές για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων  για τον νυν δήμαρχο, αλλά και οι πικρές αλήθειες που περιγράφηκαν. Μπορεί να εξελέγη δήμαρχος ο Καδή Ισμέτ, αλλά δεν με κάλεσαν ποτέ να κατεβούμε μαζί στην Αθήνα που για να γίνει εκεί η δουλειά σου θέλει άκρες.

«Όταν όμως πας στην Αθήνα και δεν ξέρεις που είναι το υπουργείο, δεν έχεις ανθρώπους να πας να τους δεις, είσαι έξω από τα πράγματα και φυσικά θα είσαι και έξω από την πίτα.. Η πίτα μοιράζεται στην Αθήνα και μοιράζεται με τους δικούς σου ανθρώπους, που σε εκπροσωπούν εδώ. Φυσικά, κανείς δεν θα γυρίσει αν σε δει. Εδώ ήρθε ο κ. Νάκος και έκανε ένα συνέδριο για τους σκουπιδότοπους και σταμάτησε τα αυτοκίνητα συνειδητά για να δει ότι ο Ίασμος δεν είχε κλείσει τον σκουπιδότοπό του. Το πάντρεμα του Ιάσμου με τον Σώστη και τους Αμαξάδες λόγω Καλλικράτη αποδεικνύεται λάθος. Είναι δυνατόν να έρχεται η σκουπιδιάρα του Ιάσμου στα χωριά πάνω από την Κομοτηνή, στο  Ρίζωμα,  στο Αρκάδια να  το καθαρίζει ο Ίασμος… Μα είναι ντροπής πράγματα»? 

Σε άλλο σημείο ο κ. Αμούτζας απαντώντας σε ερώτηση στηλίτευσε τα πρόσφατα καθήκοντα του κ. δήμαρχου Ιάσμου.
«Ένας δήμαρχος πρέπει να ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τις υποθέσεις του δήμου. Όταν μαθαίνουμε ότι ο Καδή Ισμέτ έγινε πρόεδρος της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής, αναρωτιόμαστε πότε θα προλαβαίνει να ασχοληθεί με τον δήμο και πότε με τις υποθέσεις της γνωστής αυτής συμβουλευτικής επιτροπής. Διάβασα και με προβλημάτισε η απάντηση του Χατζηοσμάν. Ο κ. Χατζηοσμάν είπε ότι εγώ δεν ξαναβάζω υποψηφιότητα γιατί έχω φόρτο εργασίας, είμαι υποψήφιος βουλευτής και πρέπει να τρέξω για άλλα πράγματα. Αν τώρα ο δικός μας πρόεδρος της συμβουλευτικής τυχαίνει να είναι και δήμαρχος σε ένα δήμο που έχει 20 χιλιάδες ανθρώπους, πιστεύω ότι 2 καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε. Εγώ  θα έλεγα ότι ένας δήμαρχος πρέπει να ασχολείται 10 με 12 ώρες, να φτάνει δηλαδή στο σημείο να παθαίνει καρδιά ενώ είναι γυμναστής, εγώ πως έπαθα καρδιά; Και όμως το άγχος, η δουλειά και η πίεση είναι πολύ μεγάλη σε ένα δήμαρχο που θέλει να αφήσει το σημάδι του?

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν σημεία επικοινωνίας με την αντιπολίτευση δεν παραχώρησε ούτε ένα γραφείο για να μπορούν να βρίσκονται οι σύμβουλοι και να τα λένε.
Δεν γίνεται αυτός ο διάλογος στα δημοτικά συμβούλια;
-Όχι, στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου  για μια φορά μόνο ήθελε να νοικιάσει 100 στρέμματα ένα χωράφι το οποίο εκ των υστέρων έμαθα ότι ήθελε να το δώσει κάπου συγκεκριμένα και του είπα ότι αυτό που κάνεις είναι έγκλημα και προς τιμήν του οι συνεργάτες του δεν το ψήφισαν και πέρασε για πρώτη φορά η πρόταση της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι λάθος που έγινε, δεν διοικείται έτσι ο Δήμος? Εγώ είχα και τον Παπαβασιλείου και τον Βακιάνη και τον Ρόιδο, όταν είχα σοβαρά προβλήματα στις 17:00 μέχρι τις 12:00 το βράδυ τους είχα στο γραφείο μου, όμορφα, πίνοντας ένα καφέ, μιλούσαμε και σχεδιάζαμε και όταν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω την κομματική ταυτότητα του Ρόιδου, το λέω πρώτη φορά, γιατί ήταν φίλος του  κ. Στυλιανίδη και εγώ αντίπαλος του Στυλιανίδη, εγώ του πλήρωσα τα εισιτήρια του ήρθε στην Αθήνα, πήγαμε μαζί στο υπουργείο Παιδείας και μιλήσαμε και πήραμε τα σχολεία. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Θα μα πείτε  και κανένα καλό λόγο για τον Γιώργο Πεταλωτή;
-100 καλούς λόγους, εγώ με τον Γιώργο Πεταλωτή  μίλησα εκατό  φορές, ο ίδιος όμως σνόμπαρε τον Ίασμο. Βρεθήκαμε στο γραφείο και μιλήσαμε. Εμείς θέλαμε δημοκρατία στον Ίασμο, θέλαμε  να υπάρχουν  5000 χιλιάδες μουσουλμάνοι, 5000 χριστιανοί ρε αδερφέ, 15 χιλιάδες μουσουλμάνοι, 15 χιλιάδες χριστιανοί έτσι ώστε να μην βγαίνει ο εκάστοτε δήμαρχος και να λέει εγώ είτε θέλεις – είτε δεν θέλεις  εγώ αποφασίζω? 

Ποιος χαζός χριστιανός θα κατέβει υποψήφιος σε ένα δήμο όπου έχει 12.000 μουσουλμάνους; Εγώ έχω πει από την άλλη μέρα που έχασα  ότι θα είμαι υποψήφιος, γιατί δέχτηκα προτάσεις να είμαι αντιπεριφερειάρχης, να είμαι υποψήφιος βουλευτής, τους είπα ότι εμένα η ψυχή μου είναι το χωριό μου γι’ αυτό παντρεύτηκα εκεί, ζω εκεί, έχτισα εκεί, έχω τα κτήματα μου εκεί, αγαπώ τους ανθρώπους εκεί, ασχολήθηκα με το πολιτισμό, με τον αθλητισμό, με την τοπική αυτοδιοίκηση. Λέμε γιατί να μην έχει δημοκρατία, να είμαστε μισοί-μισοί; Ξέρετε ότι βρίζουν τους  μουσουλμάνους υποψηφίους  συμβούλους μου  γιατί ήρθαν μαζί μου και τους λένε «πάτε στην εκκλησία»; Δεν είναι καλό αυτό για κανέναν. 

Είπαμε όμως να μην υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
-Ούτε τώρα όμως αν βάλει ένας υποψήφιος μουσουλμάνος θα γίνουν εκλογές, θα βγει πάλι το προξενείο και θα πει το καταπληκτικό: «δεν ψηφίζουμε πλέον φίλους, αλλά ψηφίζουμε αδέρφια. Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» και θα γίνει πάλι δήμαρχος, όμως αν είναι αυτό εις βάρος κάποιων ανθρώπων; Μειονότητας ή πλειονότητας. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει όραμα, να αγωνίζεται για τον τόπο του να προγραμματίζει» . 

Στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, δίδαξε ο Κυριάκος Αμούτζας

Σε θερμοκρασία -18 βαθμούς με πολύ χιόνι, στα σύνορα Πολωνίας Τσεχίας βρέθηκε ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κυριάκος Αμούτζας,  ο οποίος στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS βρέθηκε στην καρδιά της Ευρώπης και δίδαξε στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο στο CAR University.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

To πρόγραμμα ανταλλαγών καθηγητών με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο της Τσεχίας υλοποιείται μετά από διακρατική συμφωνία και θα ακολουθήσει επίσκεψη των Τσέχων καθηγητών στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην διάρκεια της χρονιάς όπως θα πει ο κ. Αμούτζας. Η φιλοξενία ήταν άψογη όπως και η όλη εμπειρία, ενώ τα μαθήματα χιονοδρομίας στους Τσέχους φοιτητές έγιναν στο Πέτς. 


Ήδη εκεί επειδή η περιοχή είναι στα σύνορα με την Πολωνία έκαναν την εμφάνισή τους και οι αφίσες του ποδοσφαιρικού αγώνα Πολωνίας - Ελλάδας, στο γήπεδο που βρίσκεται επί πολωνικού εδάφους αλλά κυριολεκτικά δίπλα στα σύνορα, θα πει ο γνωστός λάτρης των σπορ και του ποδοσφαίρου κ. Αμούτζας. Η διαμονή στην Τσεχία περιλάμβανε γνωριμία με την πρωτεύουσα, απολαύσεις με τοπική κουζίνα το γνωστό γκούλας και τα περίφημα κότσια με μπύρα ή ζεστό κρασί, ενώ όλα συνέθεταν μια άψογη φιλοξενία.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr