Δ. Χαρίτου: Λαθροχειρία Μητσοτάκη για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής | xronos.gr
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δ. Χαρίτου: Λαθροχειρία Μητσοτάκη για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

01/02/23 - 8:00
Δ. Χαρίτου: Λαθροχειρία Μητσοτάκη για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με αφορμή τη συζήτηση για ακόμη μία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος  

Ακόμη μία δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητείται στη Βουλή, αυτή τη φορά για την υλοποίηση ενός πενταετούς προγράμματος για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και για την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεψυχιατρικής. Στη δωρεά ήταν σύμφωνος και θετικός στην ομιλία του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος ωστόσο άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Το πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά σας του ζητήματος. Η εικόνα που επιχειρείτε να εμφανίσετε ότι όλα πάνε ρολόι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας την ίδια στιγμή που αυτό καταρρέει. Η προσπάθεια σας να κρύψετε κάτω από το χαλί τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό κα προσωπικό. Ενός προσωπικού εξουθενωμένου μάλιστα από τις συνεχείς προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας» δήλωσε προλογικά, ενώ υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστική οσμή προεκλογικής παροχολογίας και επιχειρεί επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας».

Σε τοπικά μας ζητήματα τώρα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, ο Δημήτρης Χαρίτου κατήγγειλε πως ήταν «λαθροχειρία από τον κ. Μητσοτάκη η ενέργειά του να ανακοινώσει ως δικό του έργο το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που ήταν πολιτική επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε:

«Ανάλογες ιδεοληψίες σας είχατε όταν με δική σας πρωτοβουλία αλλάξετε τη σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μόνο στο σημείο που αφορά το χαρακτήρα το νέου Νοσοκομείου. Μετατρέποντας το χαρακτήρα του από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου προκαλώντας την οργή του υγειονομικού κόσμου και των εργαζομένων του. Βασικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση ως συνέχεια προηγούμενων ρυθμίσεων σας υπονόμευσης και απαξίωσης του δημοσίου συστήματος υγείας ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντίθετους».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr