Δ. Χαρίτου: Τρεισήμισι χρόνια, μόνο μία προκήρυξη προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής | xronos.gr
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δ. Χαρίτου: Τρεισήμισι χρόνια, μόνο μία προκήρυξη προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

03/12/22 - 8:00
Δ. Χαρίτου: Τρεισήμισι χρόνια, μόνο μία προκήρυξη προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Καταγγέλλει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας

Έντονη κριτική με πανελλαδικές αλλά και τοπικές αναφορές περιελάμβανε η ομιλία του Δημήτρη Χαρίτου, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία. Σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι ρυθμίσεις που εισάγει η κυβέρνηση αλώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Απευθυνόμενος στην αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε: «Ποια ευελιξία δίνετε στο σύστημα; Ευελιξία σε όσους διαθέτουν πορτοφόλι δίνετε. Για ποια ευκαιρία επιλογής στον ασθενή, μας λέτε υποκριτικά;», Και συνέχισε αναλυτικά: «Αν δεν διαθέτει χρήμα, ακόμη και αν είναι επείγουσα η ανάγκη του ή θα περιμένει στην αναμονή ή θα παρακαλάει τον κάθε κομματάρχη, τον διορισμένο διοικητή. Μας γυρίζετε πίσω σχεδόν μισό αιώνα, πριν καθιερωθεί το ΕΣΥ. Εμάς δεν μας ακούτε ούτε τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης. Εσείς όμως δεν ακούτε ούτε τους φορείς των υγειονομικών που σηκώνουν όλο το βάρος. Με ποιους συνομιλείτε; Τόσα πολλά γραμμάτια έχετε υπογράψει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας και έχετε βουλωμένα τα αφτιά σας;».

Υπάρχον και Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Ο βουλευτής Ροδόπης έκανε ειδική αναφορά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής λέγοντας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «με τις ρυθμίσεις σας κύριοι τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως της Κομοτηνής θα βρεθούν σε ακόμη μεγαλύτερη περιδίνηση από αυτήν που ήδη βρίσκονται. Με ελλείψεις πάνω από 40% των οργανικών θέσεων στο νοσηλευτικό προσωπικό. Με αντίστοιχα ποσοστά ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες. Έχει κατεβάσει ρολά η ουρολογική κλινική, ενώ οριακά κρατιέται ανοιχτή η ορθοπεδική, χάρη στην προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού». Μιλώντας για τη στήριξη του Νοσοκομείου με νέο προσωπικό, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, επεσήμανε πως «3,5 χρόνια τώρα, τα δυο από αυτά μέσα στην πανδημία, μία όλο κι όλο προκήρυξη προχώρησε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού έγιναν μόνο όσες είχαν προκηρυχτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Συνδέοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος ο βουλευτής κος Χαρίτου δήλωσε: «Δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο με το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος όταν μονομερώς, χωρίς να σας το ζητήσει κανείς, φέρατε ρύθμιση για να μεταβάλλετε τον χαρακτήρα του από ΝΠΔΔ, σύμφωνα με την αρχική σύμβαση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ίδρυμα, το μετατρέψατε σε ΝΠΙΔ» ενώ θύμισε πως η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Ιούνιο του 2020 στη Βουλή για να επανέλθει ο αρχικός χαρακτήρας του Νέου Νοσοκομείου ως ΝΠΔΔ.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr