Δ. Καρασταύρου: Έχουμε στόχευση έργων και χρηματοδοτήσεις | xronos.gr
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ

Δ. Καρασταύρου: Έχουμε στόχευση έργων και χρηματοδοτήσεις

18/03/23 - 8:00
Δ. Καρασταύρου:  Έχουμε στόχευση έργων  και χρηματοδοτήσεις

Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε υπομονή για την έναρξή τους  

Η Δημοτική Αρχή έχει στόχευση συγκεκριμένων έργων που θα βελτιώσουν την πόλη, καθώς επίσης εγκεκριμένες κι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις γι’ αυτά, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, στην πρόσφατη ειδική απολογιστική συνεδρίαση πεπραγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κληθείς να απαντήσει εάν στην Κομοτηνή έχει γίνει ένα έργο αντίστοιχο της ανάπλασης της παραλίας Αλεξανδρούπολης, που την αναβάθμισε συνολικά, διερωτήθηκε:

«η στόχευση που κάνουμε με την ανάπλαση της περιοχής παλιάς Νομικής, την ανάπλαση 22 δρόμων στο κέντρο της πόλης, την ανάπλαση της δημοτικής αγοράς, δεν είναι μέριμνα;».

Αποδέχθηκε ότι δεν είναι ολοκληρωμένα έργα, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχουν μεγάλες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, γι’ αυτό εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε υπομονή ώστε να πάρουν σάρκα κι οστά οι παρεμβάσεις.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα ο Δήμος έχει κι άλλη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σε αυτό το σημείο, όταν η αντιπολίτευση του ζήτησε να υποδείξει ένα έργο που να έχει σχεδιαστεί κι ολοκληρωθεί επί θητείας του, ζήτησε το αντίστροφο, να του υποδείξει η αντιπολίτευση ένα αντίστοιχο έργο θητείας που να έχει καταφέρει οποιοσδήποτε άλλος Δήμος.

Στα ενεργειακά, στάθηκε στο ότι αναμένονται οι εγκρίσεις για την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Δήμου, καθώς επίσης υπεραμύνθηκε την πολιτική απόφαση να γίνει σταδιακή αντικατάσταση με LED χωρίς δανεισμό ή μεγάλες δαπάνες, όπως έκαναν γειτονικές πόλεις.

Νωρίτερα, είχε μιλήσει για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που έγιναν επί της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου της ΔΕΥΑΚ, μεταξύ των οποίων αντικαταστάσεις δικτύων σε χωριά και κατασκευή νέου υδραγωγείου στην πόλη προς αντικατάσταση του προηγούμενου παλαιωμένου.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr