«Καταπέλτης» ο Χαρίτου για την πρόταση μομφής | xronos.gr
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Καταπέλτης» ο Χαρίτου για την πρόταση μομφής

28/01/23 - 8:00
«Καταπέλτης» ο Χαρίτου για την πρόταση μομφής

Μίλησε για την έρευνα της ΑΔΑΕ και υποστήριξε ότι οι υπουργοί έχουν χάσει τον ύπνο τους

«Καταπέλτης» κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν χθες 27 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση. Ο κος Χαρίτου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τη δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή κάνατε ό,τι ήταν μα ό,τι ήταν δυνατό με την πλειοψηφία που διαθέτετε στη Βουλή, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, για να ενταφιάσετε το σκάνδαλο». Επίσης έστειλε προεκλογικό μήνυμα για αλλαγή στη διακυβέρνησης της χώρας, με φόντο πάντα τις εθνικές εκλογές που πλησιάζουν.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας μιας Ανεξάρτητης Αρχής της ΑΔΑΕ που από το Σύνταγμα είναι υποχρεώνει να διασφαλίζει το απόρρητο της Επικοινωνίας των πολιτών, σας έκανε να χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Για να μην πω, βλέποντας εδώ στα έδρανα μια πλειάδα υπουργών ότι μάλλον έχετε χάσει και τον ύπνο σας. Έξι μήνες τώρα με τη δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή κάνατε ό,τι ήταν μα ό,τι ήταν δυνατό με την πλειοψηφία που διαθέτετε στη Βουλή, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, για να ενταφιάσετε το σκάνδαλο».

Ειδικότερα μιλώντας για το πόρισμα της ΑΔΑΕ Χαρίτου υποστήριξε πως ο κος Μητσοτάκης επέλεξε εξαρχής να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ αναλαμβάνει πλήρως και εξολοκλήρου την αποκλειστική ευθύνη των παρακολουθήσεων και της δημοκρατικής εκτροπής.


Στον επίλογό του έστειλε ένα προεκλογικό μήνυμα ζητώντας αλλαγή στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας. «Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τη Δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας δεν θα καταγραφούν αρνητικά στις σελίδες της ιστορίας μόνο οι πρωταγωνιστές και οι ενορχηστρωτές, αλλά και όσοι με την ψήφο τους συγκαλύψουν αυτήν τη δημοκρατική εκτροπή, την υπονόμευση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Αν δεν το κάνετε εσείς κύριοι της πλειοψηφίας θα το κάνει σε πολύ λίγους μήνες με την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός. Να είστε βέβαιοι ότι η τιμωρία του θα είναι επώδυνη για εσάς, ευεργετική για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ελπιδοφόρα για τον τόπο. Θα ανοίξει μια νέα σελίδα ασφάλειας, σταθερότητας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης παντού».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr