Φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει σύγκρουση με λεωφορείο | xronos.gr
ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ

Φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει σύγκρουση με λεωφορείο

30/10/18 - 10:00

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα όλα ξεκίνησαν από απροσεξία οδηγού οχήματος που προπορευόταν του λεωφορείου

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου λεωφορείο και φορτηγάκι στο νομό Ροδόπης. Το ατύχημα καταγράφηκε στην ΕΟ Κομοτηνής - Ιάσμου, μεταξύ των οικισμών Σώστη και Πολυάνθου. Ευτυχώς δεν υπήρξε σύγκρουση οχημάτων, ούτε κάποιος τραυματισμός των οδηγών ή των επιβατών και όλοι βγήκαν σώοι από τα οχήματά τους.

Δεν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των οχημάτων, παρόλα αυτά το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι. Τα αίτια του ατυχήματος αναμένεται να διερευνηθούν αρμοδίως, ενώ στο σημείο έσπευσε η Τροχαία προκειμένου να επιληφθεί επί του ατυχήματος. 

Σύμφωνα πάντως με αυτόπτη μάρτυρα, το λεωφορείο το οποίο εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο Κομοτηνή - Ξάνθη μέσω Ιάσμου βγήκε στο αντίθετο ρεύμα στο οποίο κινούταν το φορτηγάκι. 

Ο μεσήλικας οδηγός του φορτηγού έβγαλε από τον δρόμο το όχημα - σοφά όπως αποδείχθηκε - προκειμένου να αποφύγει μία μετωπική ή πλαγιομετωπική σύγκρουση με το ογκώδες λεωφορείο. Σύμφωνα πάλι με τον αυτόπτη μάρτυρα, δεν ευθυνόταν ο οδηγός του λεωφορείου που βγήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Πίσω από το τροχαίο "κρύβεται" ένα κόκκινο όχημα, ο οδηγός του οποίου προπορευόταν του λεωφορείου και φέρεται τελευταία στιγμή να έβγαλε φλας και να αποφάσισε να μπει (παρά την διπλή γραμμή που απέτρεπε αυτή την κίνηση) στο βενζινάδικο που ήταν αριστερά του.

Προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, ο οδηγός του λεωφορείου, κρίνοντας ότι το φρενάρισμα δεν ήταν εφικτό και θα οδηγούσε σε σύγκρουση, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα. Μάλιστα, ο οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου - τα στοιχεία του οποίου δεν κράτησε κανείς - δεν παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος, για να δει αν όλοι είναι καλά.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr