Όρθιος και φέτος παρά τις δυσκολίες ο ΓΑΣ Κομοτηνή | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Όρθιος και φέτος παρά τις δυσκολίες ο ΓΑΣ Κομοτηνή

03/10/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση από την πολιτεία, παλεύει να κρατηθεί ζωντανός και υπόσχεται να διεκδικεί κάθε αγώνα με αξιώσεις  Οι άνθρωποι του υπερασπίζονται τον αθλητισμό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Ως κατόρθωμα το οποίο μέχρι πριν περίπου δύο μήνες φάνταζε ακατόρθωτο χαρακτηρίστηκε η παρουσίαση του ανδρικού και γυναικείου ρόστερ του ΓΑΣ Κομοτηνή, από τους διοικούντες του συλλόγου που ζήτησαν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας ώστε οι ομάδες να συνεχίσουν την προσφορά τους στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Η παρουσίαση της ανδρικής και γυναικείας ομάδας έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Κομοτηνής, όπου το παρόν έδωσαν προπονητές, παίκτες, μέλη της διοίκησης αλλά και φίλοι της ομάδας, ελπίζοντας όλοι σε μία χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Στην δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος εξαιτίας της ελλιπούς επιχορήγησης εκ μέρους της πολιτείας, εστίασε η πλειοψηφία όσων μίλησε στην παρουσίαση, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη ο σύλλογος να επικοινωνήσει με την πόλη και τους πολίτες ώστε αντίστοιχα να λάβει και την έμπρακτη στήριξη τους.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε ένα από τα πλέον ιστορικά μέλη του συλλόγου τον πρώην πρόεδρο και σημερινό μέλος Κούλη Ταξιλδάρη, δόθηκε πρώτα ο λόγος από τον Βασίλη Στοάκη υπεύθυνο Τύπου του ΓΑΣ Κομοτηνή, που συντόνισε και την όλη εκδήλωση. Ο κ. Ταξιλδάρης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη χρονιά που πέρασε για τον σύλλογο, κάνοντας λόγο για μεγάλες δυσκολίες. Δήλωσε βέβαια αισιόδοξος για τη συνέχεια επισημαίνοντας την ιστορικότητα του ΓΑΣ στο αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης και τονίζοντας ότι ακόμα και στη σημερινή συγκυρία ο σύλλογος είναι ο μοναδικός σε επίπεδο Αν. Μακεδονίας και Θράκης που εκπροσωπείται σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ. Επιπλέον μίλησε για την χρηματοδότηση εκ μέρους της πολιτείας που πλέον δεν υφίσταται προσθέτοντας ότι πλέον, «τους συλλόγους τους στηρίζει η κοινωνία και αγορά. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σε επικοινωνία με αυτά τα στοιχεία. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έχει προσφορά στην πόλη και θα πρέπει η πόλη να ανταποδίδει προς το σύλλογο». 
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μέχρι και τον Αύγουστου όλα έδειχναν ότι ο σύλλογος πολύ δύσκολα θα κατέβαζε ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα, οπότε απεφεύχθη το χειρότερο. Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση άρχισε την ομιλία του ο έφορος του ανδρικού τμήματος Αθανάσιος Καλαμάτας, λέγοντας πως «και το γεγονός ότι γίνεται η παρουσίαση είναι ένα κατόρθωμα». 
Ο κ. Καλαμάτας μίλησε για την προσπάθεια που έγινε τους προηγούμενους μήνες να στελεχωθεί η ομάδα και σημείωσε πως καταλυτική σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η ανταπόκριση των παλαιών παικτών. Έτσι  δημιουργήθηκε ένα ρόστερ αξιόλογο, το οποίο βέβαια πλαισιώθηκε και από νέους παίκτες κυρίως φοιτητές. Και αυτός μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρξαν στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου, ώσπου πρόεδρος ανέλαβε ο Μάρκος Γραμμενίδης και με τη συνδρομή παλαιών έμπειρων αλλά και νέων μελών κατάφεραν να δώσουν τη δυναμική που χρειάζεται ο ΓΑΣ ώστε να αντεπεξέλθει στη φετινή αγωνιστική χρονιά. Όσον αφορά για την πορεία της ομάδας ο κ. Καλαμάτας είπε «ήμουν πάντα άνθρωπος που έθετα τον πήχη ψηλά, αλλά όχι φέτος γιατί προσπαθούμε για τα βασικά. Πλέον δε τίθεται θέμα αμοιβών, αλλά θα επιδιώξουμε καλύπτοντας όλα τα έξοδα να δίνουμε και κάποιο χαρτζιλίκι στους παίκτες». Τέλος έκανε έκκληση στους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το σύλλογο γιατί ο αθλητισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. 
ΕΝΑΡΞΗ ΜΟΛΙΣ 5 ΕΒΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στο αγωνιστικό προφίλ του ανδρικού τμήματος αναφέρθηκε ο προπονητής του Παναγιώτης Φωτεινάκης, δίνοντας την υπόσχεση ότι «θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
 Ο Παναγιώτης Φωτεινάκης γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Ήρθε το 1994 στην Κομοτηνή για να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. 

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 ως προπονητής της Α.Ε.Κ. Κορώνη 90. Στην συνέχεια και για 12  συναπτά χρόνια είναι προπονητής στον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή αναλαμβάνοντας κατά καιρούς πολλά προπονητικά πόστα στον σύλλογο όπως προπονητής του ανδρικού τμήματος (2003 & 2005, Γ? Εθνική, 2009 Β΄ Εθνική), παιδικό (2000, 2006-2008), εφηβικό (2001-2003, 2006-2008, 2010) και υπεύθυνος Ακαδημιών του συλλόγου (2004-2007 & 2010-12). Παράλληλα έχει διατελέσει προπονητής κορασίδων του κλιμακίου Θράκης και προπονητής Ροδόπης στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ε.Ο.Κ. Φέτος ανέλαβε το ανδρικό τμήμα, όπου ως νέοι παίκτες ήρθαν οι: Ανδρέας Μπεκρής (Κόροιβος Αμαλιάδας), Λεωνίδας Διαμαντίδης (ΑΕ Κομοτηνής), Αποστόλης Σακάρης, ενώ έφυγαν οι: Γιόβαν Μίκιτς (Νικήτη), Κώστας Βαρλάς (Άρης Νίκαιας), Τάσος Κοκορόγιαννης (Παγκράτι).

 Ο κ. Φωτεινάκης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τους άνδρες στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής με αντίπαλο την Καλαμάτα. Στο τεχνικό επιτελείο ανήκουν επίσης οι Φώτης Ζάντζας ως βοηθός προπονητή και ο Χρήστος Νινιός ως γυμναστής. 
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εμπειρία, αλλά και νέο αίμα συνθέτουν το προφίλ της γυναικείας ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Η παίκτρια Μάρω Σεβδυνίδου έχει συνδέσει το όνομα της με το γυναικείο μπάσκετ της Κομοτηνής και ηγείται και της φετινής προσπάθειας «εντός και εκτός παρκέ» μαζί με την Δήμητρα Δοκούτση. Οι αδερφές Λιούρτα, Ευαγγελία και Χαρίκλεια, διακρίνονται για το πάθος και την θέληση τους, δείχνοντας έμπρακτα καθημερινά την αγάπη τους για το μπάσκετ! Οι δίδυμες Χριστίνα και  Άννα Τσακίρη της οικογένειας του ΓΑΣ «Κομοτηνή» αποτελούν ότι πιο ελπιδοφόρο έχει να δείξει το μπάσκετ της πόλης στις μικρές ηλικίες. Στο ρόστερ ανήκουν ακόμα οι: Γιοράννα Ψυλλάκη, Γεωργία Μπόκα, Εβελίνα Παππά, Σοφία Δαμανάκη, Χρυσα Κεχαγιά, Ασημένια Χρυστουλάκη, Αναστασία Τζήμου, Γιούλη Πανέρη και Άννα Βακιάνη, Προπονητής ανέλαβε ο Μανώλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στους πάγκους μετά από αρκετό καιρό. Έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΓΑΣ «Κομοτηνή», έχοντας διατελέσει προπονητής επί σειρά ετών σε όλα τα τμήματα των γυναικών. Έχει οδηγήσει στο παρελθόν την ομάδα κορασίδων και νεανίδων του ΓΑΣ  σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων.  
ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ανδρικού και γυναικεία τμήματος του ΓΑΣ Κομοτηνής έγινε αναφορά και στις ακαδημίες, τις οποίες πλαισιώνουν ήδη 200 παιδιά. Ο αριθμός αυτός ικανοποιεί τους διοικούντες και δημιουργεί την ελπίδα ότι το νέο αίμα παικτών που καλλιεργείται σε αυτές θα στελεχώσει στη συνέχεια τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα. Υπεύθυνος ακαδημιών είναι ο Πασχάλης Αθανασίου οποίος τόνισε ότι υπάρχει ομοθυμία και διάθεση στο σύλλογο για να κυλήσει ομαλά η αγωνιστική χρονιά για όλους. Έκανε βέβαια λόγο για την επώδυνη διαδικασία εξεύρεσης των χορηγών, που όμως είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του συλλόγου. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας του ΓΑΣ Κομοτηνή με κόστος 25 ευρώ και όσοι τα προμηθευτούν θα μπορούν να παρακολουθούν αγώνες της ανδρικής και γυναικείας ομάδας. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr