Όταν η ζωγραφική συνάντησε τη μουσική | xronos.gr
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΟΡΕΣΤΗ ΛΑΖΟΥ

Όταν η ζωγραφική συνάντησε τη μουσική

19/12/18 - 10:00

Ξεκίνησε στον φιλόξενο χώρο του Βαρόσι και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες

Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο art cafe Βαρόσι επί του πεζοδρόμου της Ν. Τσανακλή. Ο Ορέστης Λάζος, πολυπράγμων εικαστικός της περιοχής μας, παρουσιάζει μία συλλογή από έγχορδα μουσικά όργανα, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει εικαστικά, δίνοντας μία διαφορετική προσέγγιση και μία ενδιαφέρουσα, μοναδική, στο καθένα, προσωπικότητα. 

Ένα μουσικό όργανο παράγει ήχο, αυτός που το χρησιμοποιεί παράγει τέχνη, είναι ένας τρόπος δημιουργίας, ελευθερίας και καλλιτεχνίας. Πατώντας πάνω σε αυτό το πλαίσιο ο Ορέστης, με την ματιά του εικαστικού, δημιούργησε πάνω στα όργανα ιστορίες, αποτυπωμένες με διάφορες τεχνοτροπίες ανάλογα την περίπτωση. 

Περίπου επτά όργανα κοσμούν μία ξεχωριστή έκθεση, εκεί όπου η τέχνη της εικόνας συναντάει την τέχνη των ήχων, δίνοντας μία διαφορετική διάσταση και χαρακτήρα. Σε κάθε μία από τις δημιουργίες του, ο Ορέστης εμπνεύστηκε από το σκοπό, τη χρήση και τον χρήστη του οργάνου, δίνοντας πάντα την δική του πινελιά της ιστορίας που το κάθε ένα ξεχωριστά κουβαλά.

Η έκθεση θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρα στο Βαρόσι, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Συνδυάστε τον καφέ σας σε ένα πανέμορφο ιστορικό κτίριο της πόλης, και ταυτόχρονα δώστε την ευκαιρία να γνωρίσετε το έργο ενός ιδιαίτερου εικαστικού της πόλης μας.

Λίγα λόγια για τον Ορέστη Λάζο:
Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητή τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και τον Κυριάκο Κατζουράκη. Αποφοίτησε επιτυχώς από το Μεταπτυχιακό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με κατεύθυνση τις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης.

Συμμετείχε σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις, σεμινάρια και workshop σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr