«Περιορίζεται» το πρόβλημα με το νερό στις Σάπες, υπόσχεται ο Ντ. Χαριτόπουλος | xronos.gr
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Περιορίζεται» το πρόβλημα με το νερό στις Σάπες, υπόσχεται ο Ντ. Χαριτόπουλος

26/01/23 - 8:00
«Περιορίζεται»  το πρόβλημα με το νερό  στις Σάπες, υπόσχεται  ο Ντ. Χαριτόπουλος

Νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης αποκτά η κωμόπολη με μεγάλη χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης»

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, υπεγράφη χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Σαπών» προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και της αναδόχου εταιρίας «Μεταλλινός Αθανάσιος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί στο σύνολό του το υφιστάμενο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και θα θωρακιστεί απέναντι σε προβλήματα λειψυδρίας, καθώς θα μεταφέρονται μεγαλύτερες ποσότητες ύδατος που θα συμβάλλουν στη πληρέστερη επάρκεια του στην περιοχή. «Ένα έργο που θα εξασφαλίσει την επάρκεια του νερού στον οικισμό των Σαπών, στον Μόνιμο Οικισμό Ποντίων στις Σάπες, στο Αρσάκειο και αν χρειαστεί μελλοντικά και σε άλλους οικισμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» και η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έχει ορισθεί σε περίπου ένα έτος από την ημέρα των υπογραφών.


Ο δήμαρχος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm
Περισσότερες πληροφορίες κι απαντήσεις έδωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, κληθείς να τοποθετηθεί αναφορικά με το μείζον πρόβλημα με το νερό που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν οι οικισμοί του Δήμου κι η κωμόπολη των Σαπών.

Όπως εξήγησε, οι Σάπες παίρνουν νερό από την περιοχή των Πετρωτών και την περιοχή του Πρωτάτου. «Από την περιοχή των Πετρωτών είναι μία υπόγεια λίμνη, η οποία όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η στάθμη της, ενώ από την περιοχή του Πρωτάτου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού» σημείωσε, ενώ με το νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης «αυξάνεται η επάρκεια ποσότητας νερού, μειώνεται το λειτουργικό κόστος και μειώνονται οι βλάβες».

Αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, επιτυγχάνεται διότι δίνεται έμφαση στην υδροδότηση μέσω Πρωτάτου. «Επιλέξαμε να κάνουμε μία μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το “Αντώνης Τρίτσης”, ώστε να μεταφερθεί νερό από το Πρωτάτο κατευθείαν στις δεξαμενές και χωρίς να σταματάει σε άλλα σημεία» σημείωσε, ενώ υποσχέθηκε, όταν ολοκληρωθεί η παρέμβαση, αισθητή βελτίωση του προβλήματος σε Σάπες, οικισμό Ποντίων και Αρσάκειο.

«Οριστικά δεν λύνεται (το πρόβλημα με αυτή την παρέμβαση), θέλει κι άλλες παρεμβάσεις αλλά τουλάχιστον περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ολοκληρωθεί το νέο εξωτερικό δίκτυο, η δημοτική αρχή εξετάζει να θέσει σε πλήρη λειτουργία και το νέο εσωτερικό, το οποίο σύμφωνα με τον Ντίνο Χαριτόπουλο «ξεκίνησε στρεβλά, αλλά αφού έχουμε επάρκεια σε νερό, αρχίζουμε να εξετάζουμε κι αυτό».


Ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων
Επόμενο έργο της δημοτικής αρχής, επίσης με μεγάλη χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης (4,5εκ ευρώ) είναι η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των γεωτρήσεων του Δήμου, έργο που θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα από τα ταμεία του Δήμου και θα περιορίσει τις βλάβες.

Έπειτα, η δημοτική αρχή θα δώσει έμφαση στην περιοχή της Μαρώνειας, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης, ενώ τέλος μικρές παρεμβάσεις γίνονται επίσης σε Χαμηλό, Έβρενο, Βέλκιο κι αλλού.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr