Δ. Καρασταύρου: Προετοιμάζουμε μεγάλη παρέμβαση στην παραλία Φαναρίου | xronos.gr
ΑΠΟ CAMPING ΩΣ ΑΡΩΓΗ

Δ. Καρασταύρου: Προετοιμάζουμε μεγάλη παρέμβαση στην παραλία Φαναρίου

22/09/22 - 8:00
234234534675-46.jpg

Σε συνέχεια της ανάπλασης πλατείας λιμανιού που βρήκε ήδη χρηματοδότηση. Έντονη κριτική για το παραλιακό πεζοδρόμιο της ΕΤΑΔ

Όπως έγινε ήδη γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα εντάχθηκε από το Πράσινο Ταμείο το έργο της ολικής ανάπλασης της πλατείας παραπλεύρως του λιμένα Φαναρίου προϋπολογισμού 477.000 ευρώ, στόχος του οποίου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

«Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού παρέμβασής μας στην παραλιακή ζώνη Φαναρίου-Αρωγής, περιοχή που συνιστά αναμφισβήτητα την τουριστική ναυαρχίδα του Δήμου Κομοτηνής» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη.


Τι προηγήθηκε
Ο αυτοδιοικητικός καταγράφει και θυμίζει τις ενέργειες που προηγήθηκαν, ώστε σήμερα η δημοτική αρχή να βρίσκεται σε θέση να εξαγγέλλει παρεμβάσεις ανάπλασης του παραθαλάσσιου χωριού.

Σε αυτό το σημείο δήλωσε αναλυτικά τα εξής: «Ο σχεδιασμός μας για την περιοχή ξεκίνησε με την αντιμετώπιση αρχικά των προβλημάτων έλλειψης βασικών υποδομών δημόσιας υγείας και ποιότητας ζωής στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης και εν συνεχεία με την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

Έτσι, ως Πρόεδρος τότε της ΔΕΥΑΚ μερίμνησα ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ποσότητας και της ποιότητας του νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων, την κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγού μεταφοράς και την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης εντός των τριών οικισμών (Φαναρίου, Αρωγής, Παραλία Μέσης), όπως και την αντιμετώπιση της έλλειψης βιολογικού καθαρισμού στους παραπάνω οικισμούς. 

Αλλά και από την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, εισήγαγα κατά προτεραιότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής, το προσφάτως εγκριθέν έργο, παράλληλα με το έργο της τοποθέτησης υπόγειων κάδων αστικών αποβλήτων, γεγονός που σηματοδότησε την στόχευσή μας στην ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης».


Στα σκαριά νέο έργο
Στο περιθώριο της δήλωσής του ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου εξήγγειλε νέα παρέμβαση στο Φανάρι, η οποία βρίσκεται στα σκαριά, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τη γεύση από τη μακέτα που έχει ετοιμάσει η δημοτική αρχή.

«Ο σχεδιασμός μας αυτός έχει βεβαίως και συνέχεια, καθώς στην παρούσα φάση ωριμάζουμε ένα νέο έργο, μια γενναία παρέμβαση - ανάπλαση της πιο πολυσύχναστης παραλίας, από το Camping μέχρι τον οικισμό της Αρωγής» δήλωσε και κατέληξε με ένα πολιτικό σχόλιο: «Προχωράμε και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να δημιουργούμε για το καλό του τόπου μας».


Έντονη κριτική στην ΕΤΑΔ
Αναλύοντας περαιτέρω το έργο μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιδήμαρχος Έργων ζήτησε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο επόμενο του σχεδιασμού. Όλα τα έργα ξεκινούν από τον σχεδιασμό, για να κάνουμε κάτι καλό. Είπαμε ότι αυτό τον χώρο πρέπει να τον αλλάξουμε, να δώσουμε μία άλλη εικόνα σε αυτό τον ωραίο δρόμο που είναι μεταξύ θάλασσας και λίμνης, ώστε να τον κάνουμε πιο λειτουργικό, όμορφο και ελκυστικό. 

Σε πρώτη φάση το έργο που ετοιμάζουμε θα είναι η συνέχεια του πεζόδρομου που κατασκευάζει η ΕΤΑΔ», την οποία πάντως κατηγόρησε για προχειρότητα στο έργο της, αντιπαραβάλλοντας ότι τα σχέδια του Δήμου είναι πολύ πιο προχωρημένα για τη συνέχεια της παρέμβασης.

«Είναι προσβολή αυτό το έργο για την περιοχή, είναι απλώς μία τσιμεντένια λωρίδα… που την πέταξαν στη θάλασσα χωρίς να προβλέψουν κάτι παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά για την κατασκευή της ΕΤΑΔ, η οποία άλλωστε έχει αργήσει πάρα πολύ.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr